ZALJUBIO SE U PJESMU

Vjekoslava Huljić otkrila koji je Oliverov hit bio namijenjen grupi Magazin: 'Zvao me da je čuvam za njega...'

31.12.2022 u 22:00

Bionic
Reading

U emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ gostovala je Vjekoslava Huljić koja je predstavila svoju novu knjigu La petite Marie, ali i otkrila da je hit Olivera Dragojevića 'Dva put san umra' trebala pjevati grupa Magazin

Vjekoslava Huljić neumorno promovira svoju novu knjigu, a u HRT-ovoj emisiji otkrila je i kako je veliki Oliverov hit 'Dva put san umra', za koju je napisala tekst, prvotno bio namijenjen grupi Magazin.

'Taj je tekst bio u muškom rodu, a kad se išao prebaciti u ženski rod nije imao tu snagu i jačinu kao muški glas. Oliver se odmah zaljubio u tu pjesmu, zvao me da je čuvam za njega', otkrila je Vjekoslava.

Oliver Dragojević - Dvaput san umra (Live at Olympia, Paris 2006) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Na pitanje koliko je teško napisati hit, poznata Splićanka kaže: 'Nikad ne znate hoće li nešto postati hit, mada ja možda imam malo više nos za to nego netko drugi. Uvijek znam za koga pišem i trudim se svakome napraviti to najbolje. Uvijek pišem kao da mi je to prva pjesma'.

U plodonosnoj karijeri napisala je 642 teksta za pjesme, najnoviji roman 'La petite Marie' njezina je 14. knjiga, a nedavno je u razgovoru za tportal otkrila kad stigne pisati.

NAJVEĆA PODRŠKA

[FOTO] Obitelj Huljić na okupu: Vjekoslava predstavila novu knjigu uz najvažnije osobe u svom životu

Pogledaj galeriju

'Kad mi dođe, samo nestanem, odvojim se i pišem. Nekako sve stižem, ali mi bude žao što nemam više vremena kad mi misli počinju teći, navirati. Noću, kad bih se trebala odmarati, misli mi rade: 'Mogla sam to ovako napisati. Ovu radnju sam mogla voditi drukčije'... Uvijek je uz mene tekica u koju sve zapisujem. Ako ne napišem, nekad se sjetim ujutro, ali većinom ne. Bilo da je riječ o knjigama, bilo stihovima, naučila sam da kad ti se nešto vrti po glavi, odmah to treba zapisati pa ćeš kad se probudiš vidjeti je li to dobro ili nije, rekla je Vjekoslava Huljić.

  • +4
Vjekoslava Huljić Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric / CROPIX