glazbena legenda

[VIDEO] Eric Clapton ne želi nastupati pred publikom koja mora biti cijepljena

22.07.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Jedna od ikona rock glazbe, gitaristički virtuoz reagirao je nakon što je britanski premijer Boris Johnson najavio da mjesta događaja na kojima se očekuje gužva moraju od posjetitelja tražiti potvrdu da su cijepljeni

'Nakon najave britanskog premijera u ponedjeljak, 19. srpnja 2021., osjećam dužnost obratiti se vlastitim priopćenjem: želim reći da neću nastupiti ni na jednoj pozornici i u dvorani u kojoj je publika diskriminirana. Ako ne bude predviđeno da svi ljudi mogu doći na koncert, zadržavam pravo otkazati svoje koncerte', rekao je Eric Clapton, a izjavu je objavio Robin Monotti Graziadei, londonski aktivist protiv lockdowna.

Slavni glazbenik je prošlog mjeseca dao naslutiti da razmišlja o iseljavanju iz Velike Britanije zbog zdravstvenih ograničenja: 'Razmišljam o odvođenju svoje obitelji iz Engleske', kazao je. Clapton je nedavno obznanio kako se bojao da više nikad neće svirati nakon što je imao 'katastrofalnu reakciju' na drugu dozu cjepiva protiv Covida-19. Naime, u videu je kako je 'bio prilično beskoristan dva tjedna' zbog ozbiljnih nuspojava koje je razvio nakon što je primio AstraZenecu početkom ove godine.

  • +3
Eric Clapton Izvor: EPA / Autor: STEVE POPE

Gitaristička legenda smatra da se nije trebao cijepiti, budući da pati od periferne neuropatije, loše funkcije perifernih živaca, bolesti koja može prekinuti osjet, mišićnu aktivnost ili funkciju unutarnjih organa. 'Ruke i noge bile su mi ili smrznute ili utrnule ili su me nesnosno pekle. Bio sam beskoristan dva tjedna i bojao sam se da više nikad neću moći svirati i nastupati. Bolujem od periferne neuropatije i zapravo nikad nisam smio biti ni blizu te igle, ali propaganda je tvrdila da je cjepivo sigurno za sve', poručio je Clapton.

Izvor: Društvene mreže