očeva slika i prilika

Branko Đurić Đuro sinu čestitao 30. rođendan fotografijom starom skoro isto toliko: Pogledajte kako je glumac i komičar tada izgledao

06.12.2020 u 14:00

Bionic
Reading

Prije negoli se odselio u Ljubljanu i osnovao obitelj s glumicom Tanjom Ribič, s kojom je dobio dvije kćeri, legendarni glumac, redatelj i komičar u rodnom je Sarajevu bio u braku s Nevenom Đurić. Iz tog braka ima sina Filipa, koji je danas napunio 30. godina

'A danas mu 30. Budi mi uvijek nasmijan i sretan', poručio je Branko Đurić Đuro svom sinu Filipu preko svog Instagram profila pored fotografije na kojoj sjede na tračnicama, a koju je i ranije znao pokazivati fanovima. U to vrijeme glumac je s kreativnom grupom mladih ljudi, među kojima su bili Nele Karajlić, Dražen Ričl (Zijo), Mirko Srdić (Elvis J. Kurtović), Zenit Đozić, Boris Šiber, žario i palio satiričnom emisijom 'Top lista nadrealista' te svojom grupom Bombaj Štampa.

Đuro o svojoj djeci nerado govori u medijima. Svojedobno je izjavio da svoje troje 'imaju svoje kvalitete, talentiranija su od njega i da bilo bi glupo da se u medijima ističu samo kao moja djeca. Oni će, rekao je, u svojim poslovima 'biti veliki zbog sebe, a ne zbog njega'. Podsjetimo, osim sina Filipa u braku sa slovenskom glumicom Tanjom Ribič dobio je dvije kćeri Zalu i Elu.

  • +2
Branko Đurić Đuro Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Inače, Đurin sin Filip odrastao u Sarajevu s majkom Nevenom, a zbog ljubavi prema fotografiji iz rodnog Sarajeva odlučio je preseliti kod oca u Ljubljanu, gdje i danas živi. Okušao se i u ulozi glumca, pa se tako sa samo 11 godina pojavio u slovenskom filmu 'Na planincah'. No gluma ga je vrlo brzo prestala zanimati. Filip se među ostalim bavi i pisanjem tekstova.