SET UZ MORE

U Voloskom počelo snimanje treće sezone serije 'Novine'

28.05.2019 u 15:48

Bionic
Reading

Produkcijska kuća Drugi plan u Voloskom i Opatiji u utorak je počela snimati treću i završnu sezonu iznimno uspješne HTV-ove dramske televizijske serije 'Novine', u režiji Dalibora Matanića i prema scenariju Ivice Đikića

Od utorka 28. svibnja do 1. srpnja filmska će ekipa snimati na pedesetak lokacija u Rijeci i okolici, a u prvim snimljenim scenama na rivi u Voloskom nastupio je Dragan Despot u ulozi novoizabranog predsjednika Hrvatske Ludviga Tomaševića, a zajedno s njim Draško Zidar u ulozi suca Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića.

Dok je u prvoj sezoni 'Novina' naglasak bio na novinarstvu u dnevnom tisku, a druga je sezona ocrtavala zbivanja u visokoj politici, fokus treće sezone 'Novina' bit će sudstvo.

U početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera Lozančića u čijem je središtu sudac Mihalić. On je razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države traži naknadu štete veće od 300 milijuna eura. Premijer Lozančić zahtijeva od Mihalića da presudi u korist države. Predsjednik Republike Tomašević, pak, nagovara Mihalića da za veliki iznos novca i njegovu podršku u kandidaturi za predsjednika Vrhovnog suda presudi u korist Fonda Domovina.

'U borbi za vlast i moć ne biraju se sredstva i poseže se za svim i svačime. Od lika koji tumačim možemo očekivati njegove prve predsjedničke poteze. Vidjet ćemo mnoge zanimljive situacije', rekao je Dragan Despot.

Ekipu serije i ovog puta predvodi redatelj Dalibor Matanić kojeg na početku snimanja nije omela jaka kiša.

'Gdje je najveće nevrijeme tamo smo i mi. Nama je to za snimanje zapravo odlično jer upravo nam ovakvo vrijeme i tematski odgovara. Snimanje nastavljamo u Rijeci, Opatiji, Kostreni, Kraljevici i na drugim lokacijama', rekao je Matanić dodajući kako je planirano osamdesetak govornih uloga te kako će nastojati snimiti većinu scena u eksterijerima.

  • +27
Početak snimanja trećeg televizijskog serijala 'Novine' Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Producent serije Nebojša Taraba najavio je kako će treća, ujedno i finalna sezona otvoriti neka poglavlja koja su otvorena u prve dvije, doznat će se sudbine glavnih likova, ali i sudbina samih novina.

'Očekujte puno iznenađenja, dosta akcije. Bit će napeto i žestoko', rekao je Taraba.

Glumačku ekipu predvode Dragan Despot, Branka Katić, Draško Zidar, Zdenko Jelčić, Željko Konigsknecht, Aleksandar Cvjetković, a pridružit će im se i Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina, Daria Lorenci i Krešimir Mikić.

Prve dvije sezone ove iznimno uspješne serije prikazane na HRT-u prodane su američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci Netflix čime se postale dostupne u više od 180 zemalja širom svijeta. Taraba dodaje kako je serija izazvala veliko zanimanje u zemljama Južne Amerike i u Skandinavije stoga je za očekivati i kako će tamošnja publika nestrpljivo iščekivati rasplet serije.

Prikazivanje treće sezone 'Novina' na HTV-u očekuje se iduće godine.