MENI ZA PRINCEZU

U čemu je uživala nikad prežaljena Lady Di

13.04.2017 u 10:26

Bionic
Reading

Ovog će se ljeta obilježiti 20. obljetnica tragične pogibije voljene britanske princeze Diane. Kroz sve ove godine u javnost su izašli mnogobrojni nepoznati detalji o njoj, a sada se doznalo i koju je hranu preferirala na svom meniju

Jeste li se ikada upitali kako izgledaju zajednički objedi u kraljevskim obiteljima? Jedu li uvijek hranu serviranu u najskupljem porculanu? Je li sve uvijek formalno? Postoje li sljedovi hrane koju obavezno servira posluga? Uživaju li samo u prepeličjim jajima i pačjim prsima? Čini se da to i nije tako, barem ako je vjerovati bivšem kraljevskom chefu Darrenu McGradyju koji je dao intervju za WWD otkrivši neke detalje iz prošlosti.

Tada mladi prinčevi William i Harry uživali su u istoj hrani kao njihovi vršnjaci, i to samo zato što je njihova majka princeza Diana inzistirala na tome, iako su dadilje preferirale zdravu hranu. 'Princeza je željela da budu djeca i da ničime ne odskaču od vršnjaka.' Riba i krumpirići, pizza i slična brza hrana bila im je često na meniju, no Diana se nije tako hranila.

Princeza Diana preferirala je zdravu prehranu, piletinu, ribu i vegetarijanska jela, a izbjegavala crveno meso. Za razliku od nje, kraljica Elizabeta obožava čokoladu, a svaku večer jede komadić torte od čokolade koja se radi posebno za nju i nosi je sa sobom i kad ide na službeni put. Princ Phillip veliki je gurman, a princ Charles preferira organsku hranu.