strahovite mučnine

Tom Hanks opisao agoniju koju je prolazila supruga Rita Wilson, nakon uzimanja kontroverznog lijeka - klorokina: 'Bilo joj je toliko mučno da je puzala po podu do kupaonice'

21.04.2020 u 10:43

Bionic
Reading

Glumac Tom Hanks progovorio je o osobnoj borbi s koronavirusom i borbi supruge Rite Wilson, koju je bolest Covid-19 pogodila teže nego njega, toliko da u nekim trenucima nije mogla hodati

Najveći problem Riti Wilson tijekom liječenja od Covid-19 predstavljale su strahovite mučnine, toliko jake da nije mogla hodati, a koje su se javile kao nuspojava kontroverznog lijeka protiv malarije - klorokina.

'Rita je to vrijeme proživljavala puno teže nego ja. Imala je puno višu temperaturu i neke druge simptome. Izgubila je osjećaj okusa i mirisa, a tijekom tri tjedna uglavnom nije mogla niti pomisliti na hranu. Bilo joj je toliko mučno da bi puzala po podu do kupaonice', opisao je Hanks agoniju kroz koju je prolazila njegova supruga.

O bolnom iskustvo progovorila je nedavno u emisiji 'CBS This Morning' i sama glumica Rita Wilson.

'Osjećala sam se strahovito bolno, nelagodno, nisam željela da me se dira, a onda je došla i temperatura', rekla je voditeljici Gayle King Wilson i otkrila da je imala zimicu kakvu nikad prije nije osjećala, a pratila ju je temperatura od 38,8 stupnjeva Celzija.

Slavna 63- godišnja glumica u izravnom je televizijskom javljanju tada otkrila kako su njoj i suprugu ponudili lijek namijenjen borbi protiv malarije kada su tijekom boravka u Australiji oboje testirani pozitivnim na koronavirus.

Nakon konzumiranja klorokina, Wilson je osjećala mučninu, doživjela je vrtoglavicu i opću slabost u mišićima. 'Svi moramo biti vrlo obzirni prema ovom lijeku jer u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću tvrditi koliko je zapravo djelotvoran u borbi protiv koronavirusa', rekla je glumica.

  • +3
Tom Hanks i Rita Wilson Izvor: Profimedia / Autor: KHAPGG / KPGG / Backgrid Australia / Profimedia

Tom Hanks, koji nije imao toliko jake simptome bolesti kao njegova supruga, prisjetio se svojih najtežih trenutaka izolacije u bolnici u Queenslandu, a svojim slikovitim opisom slučajno ili namjerno podsjetio je na jednu od uloga, za koju je osvojio svog drugog Oscara za najboljeg glumca.

'Bio sam skršen nakon 12 minuta vježbanja. Legao sam u svoj bolnički krevet i samo zaspao', opisao je svoje iskustvo u emisiji National Defense Radio Show Tom Hanks i nastavkom priče neodoljivo podsjetio na Forresta Gumpa.

'Liječnici koja me tada liječila rekao sam da sam osjetio najčudniju stvar do sad i opisao joj kako nisam uspio odraditi niti polovicu osnovnih istezanja i vježbi na podu. Pogledala me kroz naočale kao da razgovara s najglupljim ljudskim bićem i rekla: 'Imaš Covid-19'', prepričao je bolničku anegdotu Hanks.