ponovno zaljubljen

Tko je Paula Hurd, 60-godišnja udovica bivšeg šefa Hewlett-Packarda s kojom je Bill Gates pronašao ljubavnu sreću

10.02.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon nedavnog razvoda od Melinde Gates, Bill Gates ponovno ljubi. Novu partnericu pronašao je u udovici Pauli Hurd, a čini se da je višemjesečno prijateljstvo preraslo u nešto više

Nakon zajedničkog pojavljivanja na muškom finalu na Australian Openu te Laver Cupa u Londonu, čini se da Billa Gatesa i Paulu Hurd spaja nešto više od same ljubavi prema sportu. Jedan od najbogatijih i najutjecajnijih čovjeka na svijetu pronašao je sreću nakon rastave 27-godišnjeg braka s Melindom Gates. Sada ga usrećuje zanimljiva žena ugledne karijere, no mnogi bi prvo istaknuli kako je riječ o udovici Marka Hurda, pokojnog izvršnog direktora Oraclea i bivšeg šefa Hewlett-Packarda.

Vijest o navodnoj romansi stigla je gotovo dvije godine nakon što su Bill i Melinda Gates objavili da se razvode nakon 27 godina braka.

Paula je bila u braku s Markom Hurdom, pokojnim izvršnim direktorom Oraclea, multinacionalne korporacije računalne tehnologije. Vjenčali su se 1990. godine, a u braku su bili sve do njegove smrti 2019. godine.

Osim ljubavi prema sportu, Paulu i Gatesa povezuje i zajedničko iskustvo u svijetu tehnologije. Paula je prethodno radila kao tehnički rukovoditelj u NCR Globalu, tvrtki za softver za digitalno bankarstvo. Tamo je radila 17 godina, preuzimajući razne rukovodeće pozicije u prodaji i uslugama sve dok 2001. nije napustila tvrtku.

Međutim, to nije bio kraj njezine karijere. Odlučila je napustiti tehnologiju i preći u nešto drugačiji poslovni svijet. S diplomom iz marketinga, odlučila se vratiti tom području.

Trenutno je zaposlena kao organizatorica događaja i filantrop, a na poziciji je koordinatorice event prostora za 'Club 27', ali i voditeljice portfelja za 'Hurd Family Investments', sjedi u Regentskom odboru na Sveučilištu Baylor te radi kao filantrop i volonter u 'MPH Investments'.

U svojoj biografiji na LinkedInu sebe opisuje kao programerku, ali i organizatoricu nezaboravnih iskustava srednjih i velikih događaja za osobne, korporativne i dobrotvorne prigode.

Osim toga, Paula je i majka dvoje djece. Starija kći Kathryn Hurd bavi se novinarstvom i izvještava o sustavu skrbi za djecu na Programu istraživačkog novinarstva UC Berkeley, a o Kelly Hurd ne zna se puno osim da sa suprugom živi u San Franciscu.

  • +2
Bill Gates Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia