dirljiva snimka

Terezu Kesoviju ponijele emocije: 'Po tko zna koji put sam se raznježila i rasplakala'

21.04.2020 u 12:27

Bionic
Reading

Legendarnu konavosku glazbenicu u danima izolacije razveselio je video s jedne od proslava njezinog rođendana kojeg je obilježila u zagrebačkom restoranu. Tereza Kesovija odlučila ju je sad pokazati svojim obožavateljima

'Danas sam dobila snimku iznenađenja kojeg su mi za rođendan napravili moji najmiliji, znajući koliko volim klapu Maestral. I po tko zna koji put sam se raznježila i rasplakala. Ovo je trenutak njihovog ulaska s divnom pjesmom 'Sinoć kad sklopih oči'', podjelila je Tereza Kesovija na Instagramu. Na snimci se osim uzbuđene legendarne pjevačice vide i njezina prijateljica Gabi Novak, pijanist Bulić Bula koji ju je godinama pratio na klaviru i Terezina unuka Mila.

Riječ je o proslavi Terezinog 80. rođendana kojeg je proslavila uz osamdesetak uzvanika, a nastup dubrovačke klape Maestral kao rođendanski dar organizirao je njezin sin Alan.

'Živi bili još dugi niz godina', 'Ljubav zrači iz vaših očiju', 'Predivno i tako zasluženo. Najveća diva i dama sa ovih naših prostora', tepaju joj u brojnim komentarima njezini štovatelji, očito oduševljeni videom.

Iza jedna od najvećih diva domaće glazbene scene zavidna je glazbena karijera. Podsjećamo, od rane mladosti pokazivala veliki glazbeni talent, a već je kao maturantica srednje glazbene škole na flauti osvojila Grand Prix na natjecanju mladih glazbenika u Ljubljani 1956. Studirala je na glazbenoj akademiji u Zagrebu, a istovremeno je svirala u Simfonijskom orkestru Radio Zagreba. Prvi pjevački nastup imala je 1961. u zagrebačkom Varijeteu, a prvi inozemni na festivalu Pjesma za Europu u St. Vincentu u Italiji 1962. Ostvarila je i uspješnu međunarodnu karijeru.