nezaboravna glazbenica

Tatjana Cameron Tajči ponovno je u studiju: 'Pjevanje je za mene lakoća'

14.01.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Jedna od najvećih pop zvijezda devedesetih i tinejdžerski idol bivše države prodavala je albume, postere, majice, naslovnice, izdala dva vrlo uspješna albuma, a onda – jednostavno nestala. Više puta je pričala o svojim razlozima odlaska u Ameriku, ali ljubav prema glazbi kod nje nikada nije prestala

Po dolasku u Ameriku gdje se udala i postala majka, njezina je glazbena karijera krenula u drugom pravcu - Tatjana Cameron Tajči počela je pjevati duhovne pjesme. Diljem Amerike je održala više od tisuću duhovnih koncerata i etablirala se kao jedna od vodećih umjetnica i motivacijskih govornika u Katoličkoj Crkvi.

Tajči je dvije godine nakon prerane smrti supruga ljubav pronašla s američkim glazbenikom Davidom Langleyem s kojim je počela nastupati. Sa sestrom Sanjom zadnjih nekoliko godina radila je na showu kabaretskog tipa s kojim su bile na turneji.

'Uživala sam u putovanjima s njom i vremenu kojeg smo provodile zajedno. Nažalost, pandemija nas je omela baš kad nam je bilo najljepše, i kad su kazališne dvorane bile prepune jer se pročulo za nas. Prošle godine smo snimile zajednički CD 'Where or When', a ove godine smo napravile nekoliko videa', ispričala je za tportal. Sada je Tajči obznanila da je ušla u studio i ponovo snima.

  • +3
Tatjana Cameron Tajči Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

'Povratak u studio nakon duge pauze od snimanja… Što je to što radite jednostavno i lako? A kad to učiniš, kažeš si: dovraga, dobar sam u ovome! I znate da to nije arogancija, samo istina. Tako je pjevanje za mene. Čisto opuštanje, protok, lakoća, nešto što sam radila (i vježbala) stotinu tisuća sati i u čemu sam postala stvarno dobra. Odmor i učenje novih vještina - poput podučavanja meditacije i life coaching - definitivno mi je pomoglo da cijenim svoje 'stare' vještine', objasnila je u svojoj najnovijoj objavi na Instagramu.