UTAJA POREZA

Sud u Tel Avivu potvrdio sporazum: Bar Refaeli dobila devet mjeseci društveno korisnog rada i kaznu od 4,5 milijuna kuna

  • Autor: V.I. / Hina
  • Zadnja izmjena 13.09.2020 18:52
  • Objavljeno 13.09.2020 u 18:45
tportal

Izvor: EPA / Autor: Ariel Schalit / POOL

Izraelsko pravosuđe osudilo je u nedjelju slavnu manekenku Bar Refaeli na devet mjeseci društveno korisnog rada i izreklo joj novčanu kaznu u iznosu većem od 600.000 eura zbog utaje poreza

Izraelski top-model s tri milijuna pratitelja na Instagramu, osuđena je 20. srpnja zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze.

Ona se izjasnila krivom u sklopu sporazuma o kazni koji predviđa devet mjeseci društveno korisnog rada i isplatu globe od 2,5 milijuna šekela, ili 610.000 eura, kao i naknadu za zaostali porez.

Sporazum je u nedjelju potvrdio sud Tel Aviva, prenosi AFP.

Izraelski državljani koji borave u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njezinu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inozemstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza.

Manekenkina majka, Tzipi Refaeli, koja se također izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 mjesci društveno korisnog rada i globu od 2,5 milijuna šekela (4,5 milijuna kuna), uz plaćanje zaostalog poreza.

Bar Refaeli će započeti radom za opće dobro 21. rujna.

Ovom presudom završen je višegodišnji sudski proces.

Bar Rafaeli na sudu u Tel Avivu

Izvor: EPA / Autor: Ariel Schalit / POOL