film rust iz 2021.

Rekviziterka kriva za smrt snimateljice, napunila je pištolj Alecu Baldwinu pravim mecima

07.03.2024 u 07:33

Bionic
Reading

Rekviziterka zadužena za oružje na filmskom setu, koja je napunila pištolj glumcu Alecu Baldwinu prije nego što je pucao i ubio snimateljicu na setu filma Rust 2021. godine, proglašena je krivom za ubojstvo iz nehata, prenosi BBC.

Rekviziterka filma bila je suočena s optužbom za nenamjerno ubojstvo, a sudilo joj se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje vesterna.

Hannah Gutierrez-Reed (26) proglašena je nevinom po drugoj točki optužnice - manipuliranju dokazima.

Nakon ove presude mogla bi dobiti do tri godine zatvora.

Glumac Alec Baldwin također se suočava sa suđenjem za ubojstvo iz nehata zbog smrti Halyne Hutchins.

Hutchins (42) ubijena je nakon što je pištolj koji je Baldwin koristio na probi ispalio pravi metak na setu filma u Novom Meksiku.

Tužitelji su pred porotnicima ustvrdili da je Gutierrez-Reed, koja je nadzirala oružje u filmu,  postupila nesmotreno kada je punila pištolj te da nije uspjela osigurati da je oružje napunjeno samo lažnim mecima.

"Ovaj slučaj je vezan uz stalne, neprestane sigurnosne propuste koji su rezultirali smrću ljudskog bića", rekla je tužiteljica Kari T Morrissey tijekom završne riječi u srijedu.

Gutierrez-Reed bila je "nemarna", "nepažljiva" i "nepromišljena" kada nije primijetila da su živi meci pomiješani s lažnim mecima u kutiji streljiva na setu, rekla je  Morrissey porotnicima.

Jedan od tih metaka bio je u vatrenom oružju koje je koristio Baldwin, rekli su tužitelji.

Gutierrez-Reed nije svjedočila na dvotjednom suđenju, ali je njezin odvjetnik, Jason Bowles, u završnoj riječi ustvrdio da tužitelji nisu uspjeli dokazati da je njegova klijentica jedina osoba odgovorna za smrtonosnu pucnjavu.

Bowles je tvrdio da njegova klijentica nije znala da su na snimanju bili pravi meci.

Također je tvrdio da je Baldwin taj koji bi trebao biti procesuiran za zločin, budući da je on držao pištolj kad je opalio. Bio je i producent filma.

"Ona je [Gutierrez-Reed] laka meta, najmanje moćna osoba na setu. Lak žrtveni jarac", rekao je njezin odvjetnik u uvodnoj riječi suđenja.

Suđenje Alecu Baldwinu za ubojstvo iz nehata zakazano je za 10. srpnja. Optužbe protiv Baldwina već su jednom odbačene.