'Tko želi biti milijunaš'

Student Pavao Banić nije uspio osvojiti milijun kuna, poslušao je publiku i pogriješio

12.12.2019 u 22:37

Bionic
Reading

Student Pavao Banić bio je samo tri pitanja i odgovora udaljen od mogućnosti da osvoji milijun kuna u kvizu 'Tko želi biti milijunaš'

Kako javlja HRT, svi su bili uzbuđeni još od prošle emisije popularnog kviza 'Tko želi biti milijunaš', kada je student iz Ivanić-Grada Pavao Banić prekinut sirenom na 13. pitanju, ali ipak nismo dobili novog milijunaša. Trinaesta emisija bila je za njega kobna.

Kako javlja HRT, i voditelj Tarik Filipović bio je vrlo uzbuđen zbog mogućnosti da Pavao nastavi uspješan niz, jer samo su ga tri pitanja dijelila od milijuna, a još je dva džokera imao u sačuvana, no nije uspio odgovoriti već na prvo pitanje za 250.000 kuna, koje je glasilo: 'Koji se metal 'ušuljao' u srce vitamina B12 - krom, nikal, kobalt ili cink?'

Pavao nije odabrao iskoristiti džoker pola-pola, nego je iskoristio džoker pomoć publike. Čak 62 posto njih stisnuli su odgovor cink, pa ih je Pavao i poslušao, no taj odgovor je bio pogrešan.

Točan odgovor bio je kobalt - jedini metal u strukturi nekog vitamina, B12 ili kobalamina.

Nakon njega na vruću stolicu nasuprot voditelja Tarika Filipovića sjeo je 27-godišnji magistar povijesti Matej Križman iz Pule, koji je osvojio 16 tisuća kuna, a za njega je bilo kobno pitanje: Gdje su 's neba pali' Armstrong, Collins i Aldrin? Odlučio je odustati, što se pokazalo dobrim za njega, jer točan je odgovor bio: 'Tihi ocean', a on bi se bio odlučio za: 'Dolina smrti'.

Treći je natjecatelj bio 48-godišnji otac četvero djece Domagoj Njegovan iz Našica. On je potrošio dva džokera, osvojio 64 tisuće kuna, kad ge ja sirena prekinula prije 12. pitanja. Točno je odgovorio na pitanje: 'Kad bismo sve odgovore u igri Najbrži prst pročitali po abecedi, koji bi odgovor bio četrnaesti po redu: CADB, BDCA, CBAD ili DABC?' Točnan je odgovor bio: A - CADB.