stigla službena potvrda

Kakav preokret; ljubitelji nogometa ipak će Modrića i društvo na Europskom prvenstvu gledati na HRT-u!

28.11.2019 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon što se hrvatska nogometna reprezentacija plasirala na Europsko prvenstvo, koje će se igrati u 12 država, s nestrpljenjem se očekuje ždrijeb skupina koji je zakazan za subotu 30. studenoga. No prije ždrijeba stigla je službena vijest kako će Hrvatska radiotelevizija prenositi sve utakmice Vatrenih na Euru 2020.

Kako je potvrđeno, HRT je ipak otkupio prava od tvrtke United Group na sve prijenose utakmica Vatrenih na Europskom prvenstvu. Otprije je poznato kako su ljubitelji nogometa u posljednje vrijeme utakmice Hrvatske u Ligi nacija te kvalifikacijske susrete za Euro 2020. mogli pratiti na programu Nove TV te na Sportklubu. No ipak je došlo do velikog preokreta, za što je HRT platio nepoznat iznos...

'Hrvatska radiotelevizija sa iznimnim zadovoljstvom objavljuje kako je nakon višemjesečnih pregovora uspjela osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Od početka nadmetanja za prava emitiranja HRT je čvrsto odlučio kako će se do kraja boriti za prijenose ovog nogometnog festivala i u svom naumu je uspio. Riječ je o ukupno 51 utakmici, što naravno uključuje dvoboje hrvatske nogometne reprezentacije', piše u dopisu HRT-a.

Također su iz HRT-a naglasili kada kreće akcija Euro 2020:

'Svi ljubitelji nogometa i hrvatskog sporta uz naše male ekrane trebaju biti već ove subote 30. studenog, kada ćemo na Prvom programu od 18 sati iz Bukurešta prenositi svečanu ceremoniju izvlačenja ždrijeba. Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj skupini s Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom.'

Očito su kritike HRT-ovih pretplatnika urodile plodom pa su tako čelnici javne televizije odlučili otkupiti prava za Europsko prvenstvo, na kojem će Luka Modrić i društvo pokušati ponoviti priču iz Rusije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. No, kako doznajemo, HRT je od tvrtke United Group, koja je vlasnik N1 televizije, Nove TV i Sportkluba, otkupio ekskluzivna prava, što znači da su vjerojatno morali pronaći dodatni budžet. To sigurno nije bilo jeftino...

Na pitanje koliko je koštao otkup TV prava na Euro, s HRT-a odgovor nije stigao:

'Sredstva ćemo pronaći iz drugih dijelova programa, tj. kuće. Naravno, morali smo se nečega odreći, ali sve što je u javnom interesu nećemo dirati', kazao je Bruno Kovačević, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo igrat će se u 12 gradova (London, München, Rim, Baku, St. Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta), a otprije je poznato kako je Uefa odredila da će otvaranje biti u Rimu, uz dodatak da će se polufinala i finale igrati u Londonu na kultnom stadionu Wembley.

'Hrvatska radiotelevizija dosad je nebrojeno puta pokazala kako je u mogućnosti ostvariti najveće i najsloženije projekte. Spremni smo i s ovog natjecanja svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima najtemeljitije prenijeti sve utakmice, a uz prijenose pripremamo studijske emisije u kojima će se naći popratne vijesti te aktualnosti s terena, dakako uz poseban naglasak na hrvatsku nogometnu reprezentaciju', stoji u dopisu.

Također treba reći kako će novo izdanje Lige nacija te kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. godine prenositi Nova TV i Sportklub.

Domaćini skupina

  • SKUPINA A: Rim i Baku
  • SKUPINA B: Sankt Peterburg i Kopenhagen
  • SKUPINA C: Amsterdam i Bukurešt
  • SKUPINA D: London i Glasgow
  • SKUPINA E: Bilbao i Dublin
  • SKUPINA F: München i Budimpešta
  • OSMINA FINALA: Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Bukurešt i Glasgow
  • ČETVRTFINALE: München, Baku, Sankt Peterburg, Rim
  • POLUFINALA i FINALE: London
  • +41
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 9. kolo, Hrvatska - Slovačka Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL