NEOČEKIVANO UDRUŽIVANJE

Stiže revolucija u svijetu streaming servisa, sportski sadržaj na jednom mjestu

07.02.2024 u 10:32

Bionic
Reading

Fox, ESPN i Warner Bros Discovery donijeli su odluku o udruživanju, za sada na tržištu SAD-a, a sve kako bi svojim gledateljima mogli ponuditi uslugu sportskog streaming servisa, što će zasigurno dobiti odobravanje od strane zaljubljenika u sport, budući da će na jednom mjestu moći pratiti NFL, NBA, MLB i Fifa-u

Kako bi izgradili savršenu platformu za sportski streaming, a sve u pokušaju da privuku mlađe gledatelje koji su do sada izbjegavali televiziju za streaming platforme, Fox, ESPN i Warner Bros Discovery donijeli su odluku o udruživanju.

Ove tri medijske tvrtke stvorit će novu uslugu iz svog širokog portfelja sportskih prava, a među koje spada NFL, NBA, MLB i FIFA te razna sveučilišna natjecanja.

'Vjerujemo da će ova usluga strastvenim obožavateljima pružiti niz nevjerojatnih sportskih sadržaja na jednom mjestu', poručio je izvršni direktor Foxa Lachlan Murdoch.

DONOSI MU SREĆU

Taylor Swift čestitala Kelceu na pobjedi na najbolji način - strastvenim poljupcima

Pogledaj galeriju

Ime novog streaming servisa, koji bi trebao 'ugledati svjetlo dana' već ove jeseni, za sada nije poznato. Ono što se zna je da je osmišljen kako bi gledateljima pružio veći izbor, ali ne i odvratio pažnju od sportskih mreža koje već postoje. Programski paket uključivat će televizijske kanale poput ESPN, TNT i FS1, a moći će se kupiti i kao dio streaming paketa od Disney+-a, Hulu-a ili Max-a.

Ova platforma biti će dostupna preko nove aplikacije, što znači i da će cijela usluga biti sasvim novi brend, ali i da će imati neovisni upravljački tim. Sve tri tvrtke imat će jednako vlasništvo nad novim subjektom, kao i jednaku zastupljenost u upravnom odboru, a zaživjet će na području SAD-a. Budući da je projekt tek u povojima ne zna se hoće li i kada biti u ponudi u ostatku svijeta, no to zasigurno neće biti tako jednostavno s obzirom na različita tržišta i postojeća prava na sportske lige.