LIDIJA ASANOVIĆ

Slavu je stekla 'Mangupom', a evo kako 30 godina kasnije izgleda pjevačica Srebrnih krila

20.02.2018 u 10:51

Bionic
Reading

Iako je u bivšoj Jugoslaviji stekla neviđenu slavu, Lidija Asanović povukla se na vrhuncu karijere i odselila u Njemačku. Kako danas izgleda otkrilo se zahvaljujući Facebooku

Svi oni koji su odrastali 80-ih godina prošlog stoljeća zasigurno se sjećaju benda Poslednja igra leptira, i njihovog hita 'Dečko, ajde o'ladi'. Tu pjesmu otpjevala je danas 51-godišnja Zagrepčanka Lidija Asanović, a iako je s njima napravila neviđeni uspjeh, odlučila ih je napustiti i priključiti se tadašnjim Srebrnim krilima.

S pjesmom 'Mangup', Lidija i Srebrna krila predstavljali su tadašnju Jugoslaviju na Euroviziji u Dublinu i osvojili visoko šesto mjesto, no čini se pjevačicu velika slava i uspjeh nisu zanimali. Na vrhuncu karijere, Lidija je odlučila da više neće nastupati s njima. 

U bendu ju je zamijenila Vlatka Pokos, a što se događalo s Lidijom rijetki su znali. Ipak, društvene mreže otkrivaju sve, a na jednoj od njih, točnije Facebooku, nalazi se i Lidija. No, ne preziva se više Asanović već Rush, te živi u Njemačkoj.

Poslednja igra leptira - Dečko hajde oladi Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zanimljivo je kako je na svom profilu, u opisu, napisala: 'Profesionalna pjevačica koja je 1988. nastupala na Euroviziji zajedno s Johnnyjem Loganom i Celine Dion.'  

Srebrna Krila - Mangup (1988) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube