VLADO KALEMBER

'Nekad je uspjeh bio napuniti stadion, a danas klub'

03.11.2015 u 20:34

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih sastava bivše države, Srebrna krila, objavio je album svojih najvećih hitova. Tim albumom svoje obožavatelje podsjećaju na vremena kad su na svoje koncerte zbog navale obožavatelja stizali pod policijskom pratnjom. Pjevač i osnivač grupe Vlado Kalember je u InMagazinu Nove TV govorio o karijeri benda, a otkrio je i hoće li sin Darian njegovim stopama

U ljeto 1978. pjesma Đorđa Novkovića 'Ana' os­vojila je preko noći tadašnju državu s 22 milijuna ljudi. Njihov prvi singl prodan je u više od 100 tisuća primjeraka. Srebrna kri­la su imala po dva, čak i tri kon­certa u jednom gradu, a Vlado Kalember kao frontmen bio je najizloženiji napadima tinejdžerica, ko­je su bile njihova najbrojnija pub­lika. Ipak, priča o obožavateljicama ipak je bila prenapuhana, priznao je u 'InMagazinu'.

'To je bio kraći period u našem početku karijere, jer u 70-ima i 80-ima bilo je doba idolatrije. Svaka osnovnoškolka ili učenica u prvom, drugom razredu gimnazije morala je imati svog idola, inače je bila out', pojasnio je Vlado. Uspjeh glazbenika danas se mjeri drukčije nego nekada.

'Nekad je bilo ovako: ako ste napunili stadion, onda ste uspjeli. Danas je uspjeh ako napunite klub', rekao je pjevač. Otkrio je da se na pozornici možda nađe i sin mu Darian, kojeg ima iz braka s violončelisticom Anom Rucner.

'On je još mali, ima devet godina. Upisali smo ga na solfeggio i klavir više zbog toga da mu damo nekakav dodatni sadržaj jer je tipično dijete današnjeg vremena - vrlo živ. Pokušavamo mu dati razne zanimacije pa se možda pronađe u nečemu. Ni Ana i ja nismo opterećeni time što će biti. Neka bude čestit, dobar i pošten, to je već dovoljno', ističe Vlado.