KAKVA DILEMA

Novi početak Rajka Dujmića: Novi fosili ili Srebrna krila?

09.03.2016 u 15:44

Bionic
Reading

Novi fosili mogli bi ponovo zasvirati u nekadašnjem sastavu - u kojem je s njima svirao Rajko Dujmić. Njegovi bivši kolege iz benda Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec ne žele komentirati njegov navodni povratak, a na pomirenje ih je, priča se, nagovorio zajednički prijatelj koji im je savjetovao da bi njegovim povratkom u bend izbjegli parnice koje bi on mogao lako dobiti na sudu. Osim povratka u matični bend, Dujmić je dobio ponudu da nastupa i sa Srebrnim krilima

Skladatelj i njegova supruga Snježana Dujmić također nisu htjeli komentirati njegov navodni povratak u bend. Rajko je na Rabu gdje se liječi od ovisnosti, a razlaz s Fosilima nikad nije prebolio. Svojim povratkom nekadašnje kolege Sanju Doležal, Marinka Colnaga i Vladimira Kočiša Zeca poštedio bi sudskih parnica budući da ih je tužio zbog korištenja imena benda.

Osim navodnog poziva u svoj matični bend s kojim je ostvario najveće hitove, dobio je poziv i da mu bend budu Srebrna krila, koja u posljednje tri godine imaju brojne nastupe po Hrvatskoj i regiji.

'U nedavnom telefonskom razgovoru, dok je još boravio na Rabu, Rajku sam predložio da počne ponovno pjevati, a ako će mu trebati bend, može računati na Pištu, Žutog i mene. Kako imamo zakazan koncert 25. ožujka u Sloveniji, pitao sam ga hoće li nastupiti s nama i on je pristao. Znači, on ne bi bio član našeg benda nego samo featuring, kao što se mnogi glazbenici iz različitih bendova okupe pa zajedno naprave zaseban projekt ili sviraju zajedno koncerte', objasnio je vođa Srebrnih krila Vlado Kalember u razgovoru za tportal.

Dujmića je u svoj bend zvao još 1979., no tada je odbio jer je svirao u Novim fosilima.
'Godinu i pol dana smo bili bez klavijaturista pa sam Rajka zvao u bend, ali nije pristao. Rekao je da će nam pomoći i biti uz nas kad god to treba', kaže Vlado. Među ostalim, Dujmić je Srebrnim krilima napisao pjesmu 'Mangup'  kojom su 1988. bili šesti na Eurosongu. Osim toga bio je producent na nekoliko njihovih albuma, a za '30 u hladu' napisao je i većinu pjesama.


Rajka Dujmića i Vladu Kalembera veže prijateljstvo dugo 40 godina


Skladatelj je napisao najveće hitove Novih fosila