LJEPUŠKASTI BUNTOVNIK

Sjećate se Billyja Idola? Evo kako danas izgleda slavni roker izblajhane kose

15.03.2018 u 12:03

Bionic
Reading

Kad se spomene njegovo umjetničko ime, mnogima na pamet prvo padne - roker s izblajhanom kosom, 'jež' frizurom, stisnutom šakom i prepoznatljivom grimasom na licu. Tako naime, ikonu osamdesetih, Billyja Idola kolektivna svijest pamti sa stotina fotografija. Danas ima 62 godine, a od nekadašnjeg izgleda ostala je tek nakostriješena kosa

Nekadašnjeg ljepuškastog buntovnika fotografi su ovih dana uhvatili na Beverly Hillsu dok je s djevojkom Chinom Chow izlazio iz restorana. Kosa je Billy Idolu sad malo rjeđa, ali je frizura ostala ista, podrugljiv, preziran osmijeh, koji mu je bio zaštitni znak i dalje mu je stalno na licu prošaranom borama. Očito je da ne odustaje od svog rokerskog imidža i pripadajućeg nakita.

Billy Idol Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rođen je kao William Michael Albert Broad 30. studenog 1955., a na umjetničko ime 'Billy Idol' inspirirala ga učiteljica opisujući ga kao 'prazan hod'. Atraktivan izgled s poblajhanom kosom i obješenjačkim cerekom te suradnja s menadžerom grupe Kiss, otvorila mu je vrata MTV-a koji počinje favorizirati njegove video-spotove. 'Dancing With Myself', 'White Wedding', 'Eyes Without Face' i 'Rebel Yell' ostali su u analima glazbe upisani kao veliki hitovi 80-ih, no početkom 90-ih slava i popularnost Billyja Idola je počela blijedjeti. Posrnula zvijezda posve se prepustila porocima.

Narkomanskoj ovisnosti djelomično je zaslužna motociklistička nezgoda u kojoj je 1990. godine zamalo izgubio život te skoro ostao bez noge, no u jednako opasnu situaciju doveo se 1994. godine kad je overdozirao od koktela narkotika. Na scenu se vratio 2005. godine s albumom 'Devil's Playground' i nastupima na open-air rock festivalima po Americi i u Europi. I dalje je glazbeno aktivan, neumorno nastupa, a u bendu mu najveću podršku pruža dugogodišnji gitarist Steve Stevens. U Hrvatskoj je nastupio na zagrebačkoj Šalati prije tri godine.

#www White Wedding Wednesday!

A post shared by Billy Idol (@billyidol) on

Izvor: Društvene mreže