VJEČNA LJEPOTICA

Sjećate li se Ali MacGraw? Glumila je u 'Ljubavnoj priči', a u privatnom životu imala je burnu vezu s jednim od najvećih hollywoodskih frajera

07.04.2021 u 15:03

Bionic
Reading

Jedna od najljepših filmskih ljubavna priča ikad koja je bila veliki hit svog vremena i zbog kojeg su mnoge generacije isplakale litre suza i danas ne gubi svoju čar. Baš kao ni njegova glavna junakinja, američka glumica Ali MacGraw koja je nedavno napunila 82 godine

Ali MacGraw i Ryan O'Neal zahvaljujući svevremenskom filmskom klasiku 'Ljubavna priča' postali su velike zvijezde. Cijeli svijet se zaljubio u njihovu tragičnu priču o zabranjenoj ljubavi mladog bogataša i djevojke iz srednje klase. MacGraw je u filmu utjelovila Jenny Cavilleri, studenticu klasične glazbe na fakultetu Radcliffe koja dolazi iz radničke obitelji, a u nju se zaljubljuje student Harvarda Oliver Barrett IV. (Ryan O’Neal), nasljednik ugledne i bogate obitelji.

O'Nealova filmska karijera doživjela je uzlet nakon te uloge koja mu je donijela nominaciju za Oscara. Postao je odmah nakon Clinta Eastwooda, drugi na popisu najkomercijalnijih filmskih zvijezda. Ostao je aktivan u glumačkom svijetu, pojavio se u brojnim filmovima i serijama, ali Ali je dovoljno dugo bila van reflektora pa svaka novija fotografija izazove pažnju.

Izvor: Društvene mreže

U vrijeme snimanja filma kultnog filma bila je u braku s filmskim producentom Robertom Evansu s kojim je 1971. dobila sina. Ali je nakon njega bila u burnoj vezi sa jednim od najvećih hollywoodskih frajera svih vremena Steveom McQueenom. Bili su u braku pet godina, a iz javnosti se povukla na njegov zahtjev.

McQueen je s vremenom počeo pokazivati svoje mračne strane, odvajao ju je od prijatelja, a ona je sve teže podnosila njegovu ljubomoru i posesivnost. Kad je shvatila da nikada neće imati njegovo potpuno povjerenje, napustila ga je.

  • +15
Ali MacGraw Izvor: Profimedia / Autor: Everett Collection / Everett / Profimedia

Glumici je razvod teško pao pa je utjehu tražila u alkoholu i nizu toksičnih veza. Borbu protiv ovisnosti počela je 1986. u najpoznatijoj klinici za odvikavanje Betty Ford. Svojedobno je izjavila kako joj je žao što nije ostarjela s McQueenom, zločestim dečko filmske industrije koji je svojevremeno nosio nadimak The King Of Cool (u slobodnom prijevodu kralj kulerstva).

Vratila se glumi i projektima, a s Ryanom O'Nealom se ponovo sastala 2015. godine u predstavi 'Ljubavna pisma' u kojoj su igrali stariji ljubavni par, koji se nikad nije spojio, nego su jedno drugom čak 50 godina pisali ljubavna pisma, a na pozornici ih sada čitaju jedno drugom.