JIM CAVIEZEL

Sjećate li se poznatog glumca koji se proslavio u 'Pasiji'? Najavio je svoj dolazak u Hrvatsku

06.12.2022 u 19:00

Bionic
Reading

Jim Caviezel, najpoznatiji po ulozi Isusa Krista u filmu 'Pasija' Mela Gibsona, čiji je nastavak 'Pasija: Uskrsnuće' najavljen za 2024. godine, dolazi u Hrvatsku iduće godine

Caviezel je osim svoje glumačke karijere, poznat i kao veliki vjernik koji živi svoju vjeru.

Rodio se kao James Patrick Caviezel 1968. godine u američkoj saveznoj državi Washington u obitelji s petero djece. Majka mu je irska katolkinja, a otac ima slovačke korijene. Od rane dobi odgajan je u kršćanskom duhu. Pohađao je katoličku školu, a zbog bavljenja košarkom često je mijenjao škole na američkom zapadu. Kao mladić je želio biti marinac, ali ozljeda je zaustavila i njegov košarkaški put. Na odabir glume utjecalo je i to je zahvaljujući majci Margaret koja je bila glumica upoznao kazalište izbliza.

Kao i brojni glumci koji traže uloge u Hollywoodu, obavljao je isprva razne poslove i pohađao audicije. Glumio je sporedne uloge u više filmova, a glavnu ulogu ostvario je u filmu 'Grof Monte Cristo'. Često naglašava kako je imao 'inicijale JC, 33 godine i primio poziv Mela Gibsona, a ostalo je povijest'.

Gluma u filmu 'Pasija' 2004. godine donijela mu je to što je kao glumac postao poznat diljem svijeta, ali osobno je, tvrdi, primio mnogo više jer je glumeći u tom filmu produbio vlastitu vjeru, a da bi uopće pristao igrati Isusa pomoglo mu je prethodno upoznavanje s Međugorjem gdje je upoznao fra Jozu Zovka.

Caviezel privatno živi sakramentalni život sa svojom obitelji, a poslovno ne pristaje snimati scene koje se kose s kršćanskim svjetonazorom. Kako je najavljeno, u Hrvatsku stiže iduće godine kad će Caviezela domaća publika imati priliku čuti i vidjeti uživo na Velikom molitvenom danu 'Progledaj srcem: Neka vatra siđe' 27. svibnja 2023. u Areni Zagreb kada će pred 17.000 posjetitelja iznijeti svoje svjedočanstvo.