ANA UGARKOVIĆ

Sjećate li se nje? Bila je najpoznatija kuharica u državi, a onda je naglo nestala

15.03.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Kulinarske emisije zadnjih godina postale su iznimno popularne. Gledanje pripreme raznih specijaliteta mnoge ostavlja bez daha, a kroz njih se uvijek mogu 'pokupiti' i korisni savjet, trikovi. 2006. počela je s emitiranjem emisija 'Kod Ane', a Ana Ugarković ušla je tada u mnoge domove, kuhinje i srca

Emisiju i nevjerojatne kulinarske vještine Ane Ugarković pratile su sve generacije. Uvijek je spravljala jela u svojoj živopisnoj kuhinji, a onda bi s tržnice stigao Rene Bakalović te joj pomagao ili unio malo kaosa u njezinu kuhinju uvijek s nekim zanimljivim pričama, savjetima a kod nje su često u jelima užiala i poznata imena iz gastro svijeta.

Anina televizijska avantura zapravo je počela 2002. u HRT-ovoj emisiji 'Kruške i jabuke' te emisijom 'Život uživo'. Ranije je izjavila da joj 'televizija nikad nije bila želja' no rado se sjeća rada na emisiji 'Kod Ane'. Objavila je i nekoliko kuharica, te se 2009. godine pojavila u showu 'Ples sa zvijezdama', a nakon toga se povukla iz javnosti. Postala je vlasnica bistroa u Zagrebu, a onda ga je nakon nekog vremena prodala i okrenula novu stranicu te nakon godina maštanja preselila u Istru.

Ondje je preuredila staru štalu u mjesto za druženje i gastro-radionice. Radionice su tematske i vezane uz vrt koji ima. Kad nema radionice, radi domaću paštu, raviole, kiseli povrće.

U vezi je sa sportašem, zaljubljenikom u alpinizam i ronjenje Igorom Jelićem. O ljubavi javno nije govorila, ali je zato pričala o svojoj protiv depresije, u emisiji 'Osmi kat' 2012. godine.

Tada je otkrila da je u spomenutu emisiju došla na nagovor Igora koji je i sam bolovao od depresije.Često dijeli sve što radi i što je veseli sa svojim pratiteljima na Instagramu. 'I meni i njemu to je pozitivno iskustvo. Puno smo radili na sebi, pročistili se. Sad smo manje podložni vanjskim utjecajima. Prihva­tila sam sebe, malo me toga može uzdrmati kao prije. Treba se boriti, nije lako. Kod mene je taj proces trajao nekoliko godina, ali isplatio se', poručila je tada Ana.

  • +3
Ana Ugarković Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL