kulinarska zvijezda

Melkior Bašić ima novi posao, dijelit će svoje radno iskustvo s mladim kuharima

03.08.2023 u 12:51

Bionic
Reading

Gledatelji će od jeseni opet moći pratiti jedan od najpopularnijih i najuspješnijih kulinarskih zabavnih formata, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. U žiriju Masterchefa i u novoj sezoni će sjediti mnogima omiljeni zagrebački chef dalmatinskih korijena

Melkior Bašić dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvia Belužića. I dok publika očekuje početak nove sezone popularnog showa, slavni chef je svojim učeščem obogatio impresivan gourmet sastav jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija.

U svim njihovim destinacijama bit će zadužen da podigne razinu struke te da unaprijedi kvalitetu trenutne gourmet ponude.

  • +3
Melkior Bašić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjetimo, Melkior je svoje radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L'Oiseau Bleu. Specijalitete je pripremao i u hotelima 5* i 4* te u à la carte i fine dining restoranima, a tri godine je radio na poziciji Executive Chefa u jednom od luksuznijih hotela u Hrvatskoj, gdje se bavio inovativnim konceptima visoke gastronomije.

Izjavio je da mu je velika čast što se sad pridružio kolegama čiji rad i postignuće smatram impresivnim te motivirajućim. 'Veseli me i činjenica što ću 18 godina svog profesionalnog radnog iskustva, ideje i stručnost dijeliti s mladim i vrijednim kuharima koji su voljni raditi na sebi te koji žele gostima pružiti uvijek više. Buffet je zahtjevna stavka jer moraš zadovoljiti sve goste, od male djece do odraslih gostiju. Smatram da je disciplina prijeko potrebna u kuhinji, kako bi se uspio ostvariti kontinuitet, koji je neophodan za ostvarenje zadatog cilja', izjavio je jedan od najtalentiranijih hrvatskih kuhara.

  • +3
Melkior Bašić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL