lijepa i uspješna

Sjećate li se Maje Vračarić? Bila je misica, pa voditeljica 'Kola sreće' uz Olivera Mlakara...

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Prije 25 godina 1996. sudjelovala je na izboru za Miss Hrvatske i premda joj je titula izmaknula za dlaku, izbor joj je otvorio brojna druga vrata. Vukovarka sa zagrebačkom adresom među ostalim je bila voditeljica 'Kola sreće' uz neprikosnovenog Olivera Mlakara. Godine 2003. povukla se s medijske scene jer se udala, a ubrzo je i rodila kćer Karlu. U tom razdoblju potpuno se posvetila majčinstvu, no nikad nije odustala od karijere i svojih ambicija. Od 2013. direktorica je Direkcije Miss Hrvatske za Miss svijeta

Sa samo 12 godina Maja je s obitelji prognana iz Vukovara u kojem je prije rata proživljavala najsretnije trenutke svog odrastanja. Nije mogla ni slutiti što će joj se dogoditi svega koju godinu nakon što je napustila dom. U Zagrebu je obitelj počela život ispočetka, a ona je pohađala školu i postala članicom agencije Suzy Josipović.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Povremeno je nosila revije, zaradila bi za džeparac, no o izboru za Miss Hrvatske nikada nije razmišljala. Danas je to pak posao koji živi. U svemu je prste imala žena izvrsnog predosjećaja i smisla za estetiku Tihana Harapin Zalepugin te ju je dok se s mamom šetala gradom zaustavila i pitala bi li se željela natjecati na izboru za Miss Hrvatske. Izabrana je za Miss Sisačko-moslavačke županije. Bila je u šoku kad je prošla na audiciji za 'Kolo sreće', u kojem je uz Olivera Mlakara radila s Lazom Golužom i Majom Jurković, a koji su joj bili, rekla je, kao drugi roditelji.

Najvećim stereotipom o misicama istaknula je to da su lijepe i glupe, a da joj je netko rekao da će jednog dana biti na čelu tog izbora, Maja bi ga, rekla je ranije - proglasila ludim. U tom poslu snašla se ipak kao riba u vodi. Trudi se da izbor ima svijetlu budućnost, ima ciljeve koje želi realizirati i smatra ih ostvarivima pa nema stajanja.

Danas je uspješna poslovna žena, supruga i majka tinejdžerice Karle, a sa svojom obitelji nekoliko puta godišnje odlazi u Vukovar. Tri desetljeća nakon stradanja u svom gradu nije joj lako govoriti o tome. Karlu je dobila u prvom braku, a sada je sretno udana za Nikolu Klobučarića, s kojim radi na produkciji izbora.

Maja danas jednako dobro izgleda kao nekada. 'Linija je uglavnom genetska predispozicija, ali uvijek se borim s pet kilograma dolje ili gore. Neke stvari ne jedem iako sam gurman i zaista uživam u hrani, pogotovo sladoledu, ali naučila sam kako da se odreknem stvari zbog kojih se udebljam. Obožavam grčki desert u kojem se nalaze zdravi sastojci', ranije je otkrila za Novi list.

  • +3

Maja Vračarić

Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!