DVIJE GODINE BEZ LEGENDE

Sjećanje na Olivera je neizbrisivo: 'Trag u beskraju' i ove godine u Veloj Luci uz live prijenos na MAXtv-u

23.07.2020 u 13:36

Bionic
Reading

Krajem srpnja obilježit će se tužne dvije godine otkako nas je napustio Oliver Dragojević, no sjećanje na njega ne nestaje. I ove će se godine u njegovoj Veloj Luci, od 27. do 31. srpnja, održati manifestacija sa ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje je ostavio svima. Prijenos koncerta biti će na MAXtv-u i MAXtv To Go, a od 17. kolovoza snimka koncerta biti će besplatno dostupna svima u MAXtv videoteci

Nakon što je Hrvatski Telekom svojim korisnicima, putem MAXtv-a i MAXtv To Go-a omogućio gledanje koncerata Petra Graše, Tonyja Cetinskog i Gibonnija, sada je pripremio još jednu pravu glazbenu poslasticu, a koja će od 17. kolovoza biti besplatno dostupna i svima u MAXtv videoteci. Riječ je o koncertima i manifestaciji 'Trag u beskraju', a koji će se u Veloj Luci održati od 27. do 31. srpanj te će se izravno emitirati putem MAXtv-a, MAXtv To Go-a, kao i Facebook i Youtube profila Hrvatskog Telekoma.

Riječ je naravno o koncertima organiziranim povodom druge godišnjice smrti neponovljivog Olivera Dragojevića, a tim povodom oglasili su se i članovi njegove obitelji:

'Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati, jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi, familija, možemo je svima se neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu, kako bi i on sam htio. Bez obzira što mi, familija, nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče.'

Manifestacija se otvara izložbom 27. srpnja nazvanom 'Oliver u Luci / Luka u Oliveru', a vrhunac će biti 29. srpnja kada će se održati i veliki koncert 'Trag u beskraju', na kojem će nastupiti Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini uz mnog glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele, koji je rekao:

'Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini, mjesto kad će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u 'Magdaleni' ili 'Galebu'.

Osim velikog večernjeg koncerta, na pijaci ispred crkve sv. Josipa taje će se dan položiti vijenac, održati misa i recital u crkvi, kao i promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru. U četvrtak 30. srpnja održat će se koncert 'Evo mene među moje', na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergreeene. Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.

Kako je najavila načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić, od jeseni se kreće i s velikim projektom adaptacije Centra za kulturu u kojem će se smjestiti Memorijalna zbirka Olivera Dragojevića.