mnogi će se iznenaditi

Nepoznata strana Olivera: Otkriveno kako je nastala pjesma 'Kad mi dođeš ti'

22.07.2020 u 15:19

Bionic
Reading

Na samu, drugu godišnjicu odlaska glazbene legende, u srijedu 29. srpnja na HTV-u prikazat će se dokumentarac iz serijala 'A Porina dobiva...' scenariste i redatelja Tonija Volarića. Sa snimateljskom ekipom boravio je na Korčuli, a zahvaljujući njegovom uratku javnost će sada prvi put vidjeti dosad neobjavljene snimke Olivera Dragojevića na proslavama i druženjima s obitelji i prijateljima, sa snimanja pjesama, iz ribolova

Riječ je o autoriziranom filmu životu i karijeri pjevačkog velikana u izvršnoj produkciji tvrtke Unison Pro, a priča obiluje izjavama rodbine, prijatelja, suradnika i kolega glazbenika.'Otkad je on otišao, nemam nikoga. Ja više nemam koga nazvati da popričamo', rekao je Zlatan Stipišić Gibonni u dokumentarnom filmu. Osim Gibonnija u ekraniziranoj Oliverovoj biografiji opisuju oni koji su ga najbolje poznavali – supruga Vesna, prijatelji Brico, Bata, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš, Ante Gelo.

Tu je i Vinko Barčot koji je napisao neke od poznatih pjesama poput 'Zemlja dide mog', 'Ne diraj moju ljubav' ili 'Kad mi dođeš ti' za koju do sad nije bilo poznato da je za njezino snimanje najviše zaslužna Oliverova supruga Vesna.

'Vinko Barčot mu je poslao, ali nije navaljivao, jer bili su prijatelji. Prolazili su dani i tjedni i Barčot se već pomirio da je Oliver neće snimiti. Kad ga je Oliver nazvao, Vinko nije znao da je to jedna jedina pjesma za koju ga je Vesna molila da je uvrsti na album. Dakle, tijekom cijelog njihova braka ona je samo taj put inzistirala da bi trebao snimiti neku pjesmu koja mu se na prvu nije svidjela. A danas tu pjesmu pjevaju milijuni ljudi', ispričao je Toni Volarić ta Večernji list.

Uz Split i Vela Luku za Olivera je važan grad bio i Dubrovnik, jer je tamo upoznao svoju Vesnu. Ona je u dokumentarcu među ostalim otkrila kako su njihovi susjedi u Splitu u ribarnicu odlazili i vraćali se u roku od najviše pola sata. Za posjet ribarnici, ispričala je Oliverova udovica, njemu i njoj trebalo je gotovo pola dana jer je Oliver razgovarao sa svakim tko bi ga nešto upitao, a s mnogima bi se i fotografirao. U filmu će se doznati i kako je Oliver zaprosio voljenu suprugu.