11 godina veze

Shakira otvorila dušu nakon prekida i priznala da se, nakon više od deset godina provedenih uz Piquéa, tek sada osjeća potpunom

28.02.2023 u 13:18

  • +7

Shakira na SuperBowl-u

Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Bionic
Reading

Od 2011. godine kolumbijska pjevačica Shakira bila je u vezi s nogometnom zvijezdom Barcelone, a njihov prekid jedan je od medijski najpopraćenijih prekida zadnjih nekoliko godina. Piqueu je posvetila četiri pjesme, a njegovu prevaru opjevala je u svojevrsnoj himni prevarenih žena koje su pronašle snage da se uzdignu

Kolumbijska pjevačica Shakira i njezin bivši partner Gerard Pique ovih dana su u centru pozornosti! Nakon što je Shakira otkrila i opjevala Piqueovu prevaru, nogometaš je na Instagramu objavio fotografije koje su potvrdile da je ljubavna afera prerasla u ozbiljnu vezu, zbog čega su se on i nova djevojka Clara Chia našli na meti hejtera. Nakon par mjeseci, Shakira je pristala na intervju u kojem je iskreno progovorila o svojim osjećajima te kako danas gleda na bolnu situaciju ljubavnog brodoloma.

Nakon više od deset godina provedenih uz Piquea, Shakira je priznala da se tek sada osjeća potpuno. Baš poput mnogih žena, čak i onih najuspješnijih, pjevačica je osjećala potrebu za muškom potvrdom. Progovorila je o emocionalnoj ovisnosti o muškarcima, a nakon prekida veze osjetila je navalu emocija koje je pretočila u pjesmu. Neuspjeh ljubavi natjerao ju je da se suoči s vlastitim slabostima, a kada ih je pobijedila osjetila je nešto što nikada nije mislila da bi se moglo dogoditi - shvatila je da je samoj sebi dovoljna.

'Osjećam da ovisim o sebi, imam dvoje djece koja ovise o meni i moram biti jača od lavice', zaključila je pjevačica koja se odlučila posvetiti dvjema stvarima koje voli najviše - muzici i obitelji.

Prekidu je posvetila čak četiri pjesme: 'Te Felicito', 'Monotonía', 'Session 53' i 'TQG', a pjesmom 'Session 53' oborila je YouTube rekord. Pjesma, koja je objavljena 11. siječnja, dobila je nevjerojatnih 63 milijuna pregleda u prva 24 sata, što ju čini najgledanijom latino pjesmom u povijesti video platforme.

Zahvaljujući glazbi, a prije svega suradnji s Bizarrapom umjetnica je zaliječila rane te se našalila da je njihova suradnja učinkovitija od posjeta psihoanalitičaru. 'Mislim da bih bila na sasvim drugom mjestu da nisam imala tu pjesmu, priliku da se izrazim, da razmišljam o boli', rekla je Shakira.

'Ta snaga, da bi bila istinita, a ne fasada, mora biti rezultat proživljenog dvoboja, prihvaćanja istog, toleriranja frustracija, prihvaćanja činjenice da postoje stvari u životu koje ne idu kako treba, da postoje snovi koji se ruše i da moraš pokupiti komadiće sebe sa zemlje i ponovno se izgraditi', iskreno je kazala u intervjuu te istaknula koliko joj znači uspjeh njezinih pjesama.

U najtežim trenucima osjetila je najveću podršku svoje vjerne publike koja ju prati još od njezinih glazbenih početaka, a tisuće i tisuće ljudi koji su stali na njezinu stranu igrali su ključnu ulogu u oporavku od velike boli ulivši joj snagu i hrabrost da ustane i krene dalje u nove pobjede.

  • +9
Pique i Clara Chia Izvor: Profimedia / Autor: Europa Press / Zuma Press / Profimedia