IZA NJENIH LEĐA

Severina na popisu ljudi za pomoć od države? Njezin glasnogovornik je otkrio zanimljive detalje

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

U ponedjeljak će biti objavljena lista tvrtki koje su tražile isplatu minimalca, konačan broj je oko 87.000 tvrtki, obrtnika i samostalnih profesija za približno 470 tisuća radnika, što je konačna lista za ožujak, a na njoj se navodno našla i Severina. Pjevačica je preko glasnogovornika poručila da su mjere pomoći bez njene suglasnosti zatražili njezini suradnici

Nakon što je to nakon što Večernji list neslužbeno doznao da Severina Kojić traži financijsku pomoć države u obliku minimalca budući da je pandemija koronavirusa utjecala na njezine prihode, pjevačica se oglasila preko svog dugogodišnjeg PR managera.

'Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki 'Dobrodošao u klub', čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljnjega. Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv. Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost', poručio je Severimin glasnogovornik Davor Grgin.

Severina je Dobrodošao u klub d.o.o. osnovala 14. svibnja 2019. Kao djelatnost se navodi izvođačka umjetnost, a pjevačica je registrirana kao jedina osnivačica i direktorica.

Mnogi su glazbenici osjetili posljedice uzrokovane pandemijom i potresom, a Hrvatsko društvo skladatelja svojim članovima osiguralo 550 tisuća kuna prve pomoći. Na popisu onih koju su se javili HDS-u među ostalim su Jacques Houdek i Mladen Burnać.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!