DODJELA TV NAGRADA

Serija 'Fleabag' najveći je pobjednik ovogodišnjih Emmyja, a slavila je i 'Igra prijestolja'

23.09.2019 u 08:53

Bionic
Reading

Dodijeljeni su ovogodišnji Emmyji, prestižna televizijska nagrada čija se glamurozna svečanost održala po 71. put u Los Angelesu. Nagrada je ovoga puta zasluženo otišla u ruke najboljih, a britanska serija 'Fleabag' osvojila je četiri Emmyja

Nakon što je 2015. držala visoko prvo mjesto s 12 osvojenih nagrada struke u toj godini, serija 'Igra prijestolja' i ove je godine proglašena najboljom u kategoriji dramskih serija, gdje su svoje nagrade očekivale još ekipe serija 'Better Call Saul', 'Bodyguard', 'Killing Eve', 'Ozark', 'Pose', 'Naslijeđe' i 'To smo mi'.

Unatoč neuzbudljivom finalu koje je podijelilo fanove, epska priča o zavađenim obiteljima i zmajevima osigurala je 32 nominacije za ovogodišnji Emmy, televizijskoj verziji Oscara, a na koncu po predviđanjima i pobjedu u najvažnijoj kategoriji - onoj dramske serije.

U kategoriji najbolje komedije među serijama pobjedu je odnijela britanska serija 'Fleabag', koja je dobila četiri Emmyja, uključujući onaj za najbolju glumicu u komediji., scenarij i režiju.

Billy Porter dobio je svoj kipić za najbolju ulogu u dramskoj seriji, a sve zbog lika Pray Tell u seriji 'Pose', dok je za najbolju glumicu u kategoriji dramske serije proglašena 26-godišnja Britanka Jodie Comer. Publiku je osvojila ulogom u seriji 'Killing Eve'.

Svog Emmyja za najbolju sporednu ulogu osvojio je Peter Dinklage, čime je ekipa 'Igre prijestolja' osvojila još jednu nagradu na ovoj prestižnoj dodjeli. U ženskoj kategoriji na tronu mu se pridružila i ženska kolegica Julia Garner za svoju ulogu u seriji 'Ozark'.

Američki glumac Jason Bateman ovoga je puta osvojio Emmy za najboljeg redatelja, dok je u kategoriji najboljeg scenarista proglašen Jesse Armstrong.

Bill Hader za ulogu u seriji 'Barry' osvojio je kipića za najboljeg glumca u humorističnoj seriji, dok je seriji 'Fleabag' još jedan kipić došao zbog vodeće ženske uloge glumici Phoebe Waller-Bridge.

U kategoriji najboljeg televizijskog filma Emmyja je osvojio 'Bandersnatch', dok je za najbolju mini seriju proglašen 'Černobil'.

71. IZDANJE

Pogledajte sve haljine s prestižne dodjele nagrada Emmy

Pogledaj galeriju