glazbene nagrade

Sea Star ponovo nominiran za prestižnu titulu Najboljeg europskog festivala

13.11.2019 u 14:39

Bionic
Reading

Spektakularno treće izdanje Sea Star festivala, koje je ugostilo 40.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta, našlo se i ove godine u utrci za 'Najbolji europski festival srednje veličine' na prestižnim Europskim glazbenim nagradama!

Sea Star je dosad već zabilježio dvije nominacije, obje 2017. godine u kategorijama 'Najbolji europski festival srednje veličine - do 40.000 posjetitelja dnevno' i 'Najbolji novi festival', a fantastično posljednje izdanje s Wu-Tang Clanom u glavnoj ulozi osiguralo je još jedno mjesto u glasovanju.

Glasovi milijunske publike širom svijeta odlučit će o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u glazbenoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 15. siječnja 2020. godine na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Nizozemskoj.

Izvor: Društvene mreže

U godini kada je održano po brojnim parametrima najuspješnije izdanje Exita, festivali koje organizira EXIT tim dočekuju Europske festivalske nagrade (EFA) s ukupno pet nominacija! Na objavljenoj listi nominiranih glazbenih festivala, EXIT se ponovo našao u kategoriji'Najbolji veliki festival', i to nakon što je navedenu titulu prethodno osvojio 2014. i 2018. godine. I drugi članovi Exitove festivalske obitelji našli su se među nominiranim festivalima. Umaški Sea Star festival u utrci je za nagradu – 'Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno', dok je nedavno završeni i izuzetno uspješni No Sleep festival našao svoje mjesto u čak dvije kategorije – 'Najbolji festival do 10.000 posjetitelja dnevno' i 'Najbolji novi festival'!

Glasanje za Europske festivalske nagrade počelo je u ponedjeljak 11. studenog i trajat će do 30. studenog. Glasuje se na službenim stranicama EFA www.europeanfestivalawards.org ili putem ovog linka izborom za Sea Star festival u kategoriji 'Best Medium-Sized Festival', izborom EXIT-a u kategoriji 'Best Major Festival' te izborom No Sleep festivala u 'Best New Festival' i 'Best Small Festival' kategorijama.