ZA LJUBITELJE KRIMIĆA

'Scott i Bailey' – vrhunska serija i još bolji detektivski tandem

09.10.2022 u 15:13

Bionic
Reading

Ne možete se zasititi kriminalističkih i detektivskih serija? Jeste li čuli za britansku seriju Scott i Bailey (Scott & Bailey)? Riječ je o dvije detektivke koje rade u policijskoj postaji Manchester te zajedno istražuju razne kriminalističke slučajeve

Omiljeni tandem oduševit će sve obožavatelje detektivskih serija. Serija se snimala od 2011. do 2016. godina, postoji pet sezona – a sve su dostupne već danas na Pickbox NOW streaming servisu!

Detektivka Rachel Bailey navršila je 30 godina, voli se prepirati i ne želi stupiti u brak. Njezina je potpuna suprotnost poslovna partnerica i detektivka Janet Scott nastoji izbjeći svađu i nesporazume, udana je i ima djecu. Unatoč yin i yang osobnostima bliske su prijateljice i suradnice. Zajedno rade u Odjelu za ubojstva, a na samom se početku bave istragom ubojstva trudne djevojke turskog podrijetla. Imaju i buran privatni život koji se neprestano prepliće s njihovim poslovnim misijama i utječe na legendarno prijateljstvo ovih žena.

Serija Scott i Bailey nastala je iz pera Sally Wainwright (koja je također zaslužna za uspješne serije poput Džentlmen Jack (Gentleman Jack) i Dolina sreće (Happy Valley) i Diane Taylor (koja je nekoć bila policijska inspektorica te je podarila seriji dozu realističnosti o procesu i izgledu policijskih istraga).

Osim njih, serija ne bi bila ista bez talentirane glumačke postave koju čini: Suranne Jones (u ulozi detektivke Rachel Bailey), Lesley Sharp (detektivka Janet Scott), Tony Mooney (Pete Readyough), David Prosho (Ian Mitchell), Amelia Bullmore (Gill Murray), Delroy Brown (Lee Broadhurst), Ben Batt (Kevin Lumb) i dr. Ne iznenađuje da ima ukupno deset nominacija (to uključuje tri nominacije za BAFTA-u) i osvojenu prestižnu nagradu (Crime Thriller Awards za Najbolju sporednu glumicu).

Zaputite se na Pickbox NOW i započnite nove avanture sa zabavnim pandanom koji čine Scott i Bailey!