pogled unatrag

Saša Broz pokazala djedovu uspomenu: 'Nestala je u bespućima bratstva i jedinstva'

18.07.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Josip Broz Tito preminuo je prije 41 godinu, a njegova unuka, danas redateljica imala je tada 11 godina. Njezin djed imao je niz uspomena koje Saša Broz s puno ljubavi čuva i danas. Redateljica je na društvenim mrežama pokazala fotografiju koja je u međuvremenu izgubjena

'Ova fotografija bila je poklon djedu za jednu Novu godinu. Držao ju je na radnom stolu na Brijunima. No, kao i sve njegove osobne stvari fotografija je nestala u bespućima bratstva i jedinstva', opisala je Saša Broz crno bijelu fotografiju na kojoj je se može vidjeti kao djevojčicu.

'Imala sam predivno djetinjstvo. Sasvim sigurno netipično, ne samo radi djeda već i radi činjenice da sam od šeste godine išla u dvije škole paralelno, školu za klasični balet i osnovnu školu. Moj tata i danas rado prepričava anegdotu o tome kako su izgledali moji dječji rođendani. Djeca bi se igrala i skakala po stanu, a ja bi se negdje oko Dnevnika pozdravila i otišla spavati jer sam ustajala u zoru da bi već od sedam bila u baletnoj školi. Klinci bi ostajali do kasno kod mene, a ja bi bez obzira na galamu spavala', otkrila je ranije.

Saša Broz je odrasla na Medveščaku u istom stanu gdje i danas žive njezini roditelji. Inače, redateljica je bila u braku s glumcem Rankom Zidarićem, s kojim je ostala u dobrim odnosima. Razveli su se 2000. nakon šest godina braka u kojem su dobili kćer Saru.

  • +4
Saša Broz Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL