OBITELJSKI ALBUM

Saša Broz: Dirljiva posveta na godišnjicu djedove smrti

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Poznata kazališna redateljica i unuka Josipa Broza Tita, predsjednika nekadašnje države i ove godine je na svom profilu na Facebooku objavila je nekoliko najdražih obiteljskih fotografija povodom godišnjicu djedove smrti. Post je dobio brojne lajkove i komentare, mahom pozitivne i nostalgične. Saša Broz za tportal je ispričala što točno znači njezin emotivni status

'Pustite malu na miru neka radi što želi'... Hvala ti na tome i dalje ću po svome', napisala je uz objavu. kad god je govorila o svom djedu ili objavila neku njihovu zajedničku fotografiju, taj potez nije prošao nezapaženo.

'Moj status na te fotografije veže se na događaj iz djetinjstva kada su moji starci ne baš s odobravanjem gledali na činjenicu da se želim profesionalno baviti baletom. Ja sam bila uporna,kao i danas oko svega, i nisam htjela odstupiti niti za pedalj. To je bila shema 'ili balet ili smrt'. Kada smo bili kod djeda tražili su savjet, pomoć da me on pokuša razuvjeriti i objasniti da je to krvavo težak posao. Njegov odgovor bio je upravo to što sam napisala. Od tada nikada se nitko u obitelji nije miješao u koje životne odabire', rekla nam je Saša Broz.

Saša je imala 11 godina kad je Josip Broz Tito na današnji dan preminuo u Ljubljani, a o njemu nerijetko priča u svojim intervjuima. Danas je cijenjena redateljica koja je nedavno imala premijeru hvaljene predstave 'Cvilidreta'. Prije toga imala je uspješne premijere 'Ljubavnih pisama Staljinu' u produkciji Planet Arta te premijeru 'Uspjeha preko noći' u produkciji Histriona.

  • +4
  • +1

Saša Broz

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!