pusto

Sablasni prizori: Centar Zagreba nikada nije bio prazniji

19.03.2020 u 21:41

Bionic
Reading

Ugostiteljski objekti i većina trgovina zatvorili su svoja vrata sukladno odredbi vlade, a s obzirom na situaciju izazvanu koronavirusom. Ulice grada Zagreba neobično su puste za ovo doba godine, a u strogom centru navečer nema čak ni slučajnih prolaznika i šetača

Nakon što je u četvrtak 19. ožujka na snagu je stupila zabrana rada svih ugostiteljskih objekata u Republici Hrvatskoj, mnogi su građani odlučili napokon ostati u svome domu kako bi se maksimalno spriječilo širenje zaraze virusom korona.

Samim time, ulice grada Zagreba naglo su se ispraznile, a inače krcata Tkalčićeva koja je vrvjela žamorom iz brojnih barova, sada je potpuno prazna.

  • +4
Prazna Tkalčićeva ulica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

I dok tijekom dana u centru grada još uvijek ima šetača i prolaznika, kada padne mrak situacija se potpuno promijeni. Pogledajte sablasno prazan strogi centar glavnog grada.

Ista je situacija i u Dubrovniku, čije ulice vrve turistima. Građani su i tamo ozbiljno shvatili mjere zaštite od širenja virusa pa su se po Gradu u večernjim satima mogli vidjeti tek rijetki.

  • +2
Puste ulice Dubrovnika Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX