BROD KOJI TONE

Ruši li se carstvo Meghan i Harryja? Njihovu tvrtku sada je napustio izvršni direktor

30.01.2024 u 18:57

Bionic
Reading

Produkcijsku tvrtku princa Harryja i Meghan Markle napustio je još jedan važan zaposlenik, čime je ukupan broj osoblja koje su Sussexi izgubili od 2018. godine narastao na 17, prema izračunu britanskog Daily Maila

Izvršni direktor Archewell TV-a, Bennett Levine, napustio je tvrtku ovog mjeseca, a njegov odlazak opisan je kao 'ozbiljan udarac' za princa Harryja i Meghan Markle.

Prema računici britanskog Daily Maila, Levine je postao 17 osoba koja je napustila službu Sussexovih, od njihovog kraljevskog vjenčanja održanog 2018. godine, dok ih je najmanje osam 'dalo petama vjetra' otkako su se trajno nastanili u Kaliforniji.

Levineov odlazak uslijedio je usred neizvjesnosti koju obavija ugovor vojvoda od Sussexa s Netflixom vrijedan 80 milijuna funti.

Njihov šestodijelni dokumentarac stvoren za Netflix dočekan je s mješovitim reakcijama javnosti i označen kao 'plitki pokušaj uljepšavanja javnog imidža'.

O svom odlasku iz tvrtke Archewell, Bennet se osvrnuo u objavi na LinkedInu, pritom otkrivši da karijeru nastavlja u tvrtki Cinetic Media, specijaliziranoj za financiranje i distribuciju filmova.

Prethodno je radio za Sony Pictures, a zatim tvrtku FilmNation Entertainment s Benom Browningom, koji je također prešao u Archewell i prekinuo poslovnu suradnju sa poznatim parom.

Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prošle godine američki Page Six izvijestio je da su se Sussexi razišli sa talentiranom Nishikom Kumbleom s kojom su poslovno surađivali nepune dvije godine.

Nakon što je Spotify raskinuo njihov ugovor nakon jedne serije Meghanina podcasta 'Archetypes', Netflix navodno planira isto.

Glasine da se pripremaju na raskid ugovora s Netflixom potaknule su njihovo prošlotjedno putovanje na Jamajku i sudjelovanje na premijeri filma 'Bob Marley: One Love', kao gosti Briana Robbinsa, šefa Netflixovog streaming rivala Paramount Pictures .

Zbog gubitaka vrijednih ugovora Vojvode od Sussexa 'napao' je 'South Park' i 'Family Guy', dok ih je ugledni Hollywood Reporter proglasio jednim od 'najvećih gubitnika' godine. Isto tako, otkriveno je da su donacije njihovoj zakladi Archewell pale za 8,7 milijuna funti.

Meghan Markle i princ Harry Izvor: EPA / Autor: Stringer

Vojvotkinja od Sussexa nedavno je potpisala ugovor Ari Emanuelom, poznatim agentom iz tvrtke William Morris Endeavour (WME) čiji su klijenti Dwayne 'The Rock' Johnson, Serena Williams i druge zvijezde s A-liste, no WME sada se navodno predomišlja oko zastupanja Meghan Markle.

Od 2018. godine i njihovog kraljevskog vjenčanja, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa do sada su, prema izračunu britanskog Daily Maila, izgubili 17 članova svog osoblja, a organizaciju Archewell službeno su pokrenuli krajem 2020. godine. ​