TKO JE TO PROTIV MEGHAN

Rolls Royce u kojem se Meghan Markle dovezla na vjenčanje krije tužnu priču

29.05.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Oči cijeloga svijeta toga su dana gledali u luksuzni automobil Rolls Royce u kojem se Meghan Markle dovezla u dvorac Windsor, no pravu istinu o povijesti spornog automobila znali su tek rijetki

Tko se to želi okrutno našaliti s novopečenom vojvotkinjom Meghan? Pitaju se britanski tabloidi koji donose priču o automobilu u kojem se 19.svibnja u Windsor dovezla mladenka u pratnji svoje majke Dorije Ragland.

Naime, kako navode, Rolls Royce Phantom IV u kojeg su prije dva tjedna gledale oči cijeloga svijeta, isti je onaj u kojem se prije 46 godina provozala Wallis Simpson, udovica Edwarda VIII. na dan njegova sprovoda.

Podsjetimo, Edward VIII, abdicirao je s vlasti kako bi mogao oženiti dva puta rastavljenu Amerikanku Wallis Simpson, a na vlast je umjesto njega došao njegov brat George VI, otac današnje kraljice Elizabete II. Cijela povijest kraljevske obitelji u tom se trenutku promijenila i odredila sudbinu tada još mlade Elizabete.

Ime Wallis Simpson ponovno se sve češće moglo čuti u medijima posljednjih mjeseci kada su Meghan Markle uspoređivali s njom, budući da je jedina Amerikanka koja je imala veze s britanskom kraljevinom.

Sprovod Edwarda VIII. Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sporni automobil služio je tog tužnog dana 1972. godine kao prijevoz nesretnoj Wallis kada je stigla na posljednji ispraćaj voljenog supruga, a isti je poslužio i kao prijevoz Meghan Markle od hotela do kapelice St. George na dan vjenčanja.

Meghan Markle u Rolls Royce automobilu Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Neugodna slučajnost ili pak namjerna zloba? Pitaju se sada mnogi kojima je ovaj potez neshvatljiv. Što to djelatnici ili pak sam vrh kraljevske obitelji želi poručiti novoj članici?

No, nije ovo jedina neugodnost koju je vojvotkinja Meghan doživjela unutar palače otkako je stigla u London. Na božićnom ručku prošle godine princeza Michael od Kenta, rođakinja Elizabete II. nosila je upečatljivi broš s crnim robom kojim je pokušala poslati jasnu poruku gospođi Markle.

Svoje rasističke komentare princeza nije nikada skrivala. Kruže glasine da je tijekom jednog boravka u New Yorku, u restoranu sjedila pored afroamerikanaca koji su se glasno smijali. To je zasmetalo uzvišenoj princezi koja im je doviknula kako bi se trebali vratiti u kolonije odakle su i došli.

Ipak, zbog pritiska sa samog vrha monarhije, princeza Michael ispričala se Meghan Markle na neugodnosti koju je prouzročio broš.