BEZVREMENSKA ODJEĆA

Sve što trebate znati o brendu koji obožava Kate Middleton, a sad ga nosi i Meghan Markle

28.05.2018 u 09:52

Bionic
Reading

Nakon što se na vrtnoj zabavi princa Charlesa Meghan Markle pojavila u profinjenoj prljavobijeloj haljini svi su željeli saznati nešto više o londonskom brendu Goat i dizajnerici koja stoji iza njega

Cijeli svijet nestrpljivo je čekao kraljevsko vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, a potom i njihovo prvo zajedničko pojavljivanje kao bračnog para. Na vrtnoj zabavi princa Charlesa povodom njegova 70. rođendana sve oči bile su uprte u novopečenu vojvotkinju od Sussexa. Otkako je pod povećalom javnosti, a posebno nakon zaruka za princa Harryja, bivša glumica redovito je birala razvikane američke i kanadske brendove te moderan dizajn koji ne odgovara ukalupljenom odijevanju britanskih kraljevskih dama.

No povodom svog prvog pojavljivanja kao vojvotkinje Meghan Markle odlučila je prihvatiti pravila igre i prilagoditi svoje odijevanje. Mnogima se njezina promjena imidža nije svidjela, no jedno je sigurno, Meghan se konačno uklopila u visoko društvo, bilo to nama drago ili ne. Za svoje prvo veliko pojavljivanje nakon vjenčanja odabrala je britanski brend koji obožava njezina šogorica Kate Middleton.

  • +7
Kate Middleton u odjeći s potpisom brenda Goat Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Riječ je o brendu Goat koji je vojvotkinja od Cambridgea nosila u brojnim prilikama. Ovaj britanski brend, specijaliziran za luksuzne komade odjeće od svile, kašmira i vune, osnovala je 2001. godine dizajnerica Jane Lewis. U početku je krenula s dizajniranjem isključivo komada od kašmira, no postepeno je širila svoj modni brend koji danas nudi šaroliku ponudu elegantne, a istovremeno nosive odjeće.

Iako Kate Middleton nosi kreacije s potpisom Goat već neko vrijeme, ovaj londonski brend čekao je svoju priliku da se za njega pročuje i izvan granica Velike Britanije. Taj trenutak dogodio se kada je Meghan Markle za vrtnu zabavu u Buckinghamskoj palači odabrala prljavobijelu midi haljinu Flavia A kroja i prozirnih dugih rukava.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

Unatoč ne baš pristupačnoj cijeni od gotovo 5000 kuna, haljina je rasprodana u svega nekoliko sati nakon što su objavljene prve fotografije.

'Cilj mi je stvoriti luksuzni izgled koji će ostavljati dojam kao da se niste pretjerano trudili. Uvijek prednost ispred mode dajem stilu, jer stil je vječan', tvrdi 43-godišnja dizajnerica, čije je ime brenda zahvaljujući Meghan obišlo svijet.

Za razliku od svoje šogorice, Kate Middleton je prvi put primijećena kako nosi Goat prije četiri godine, a tijekom trudnoće s princem Louisom učestalo se pojavljivala u Goatovim haljinama i kaputima jednostavnog ravnog kroja. Bezvremenske kreacije ovog londonskog brenda tijekom godina su osvojile i neke druge poznate dame, poput Victorije Beckham, Lane del Rey, Sienne Miller i Gwyneth Paltrow, no ni jedna od njih nije mu dala vjetar u leđa kao lijepa vojvotkinja od Sussexa, kojoj su modni kritičari već nalijepili etiketu nove modne ikone.