SLAVLJE U MONACU

Rođendanska fotografija monegaških princa Jacquesa i princeze Gabrielle topi srca

10.12.2023 u 23:13

Bionic
Reading

Blizanci princa Alberta II i princeze Charlene, princ Jacques i princeza Gabriella, oduševili su se svojim simpatičnim stajlingom povodom njihovog devetog rođendana

Princ Jacques i princeza Gabriella od Monaka izgledaju baš slatko u vojnim uniformama na fotografiji koju je monegaška obitelj objavila na svom Instagram profilu.

Brat i sestra na fotografiji poziraju zagrljeni u tamnoplavim kombinacijama, a snimljena je povodom njihovog devetog rođendana. Simpatičnu je rođendansku fotografiju objavila monegaška obitelj te su vrlo brzo uslijedili brojni komplimenti i pohvale na račun princa i princeze.

Princeza Gabriella odjenula je šik tamnoplavi kaput s medaljom na reveru, a izgled je upotpunila odgovarajućom beretkom, dok je njezin brat blizanac izgledao je elegantno u sakou vojničke uniforme koji je bio uparen s mornarskoplavim hlačama. Pored fotografije je pisalo: 'Sretan rođendan prinče Jacques i princezo Gabriella.'

  • +4
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: OLIVIER HUITEL / CRYSTAL PICTURES / CRYSTAL PICTURES / PROFIMEDIA

Gabriella je prva rođena u 17.04, a njezin brat blizanac dvije minute kasnije.

Međutim, premda je Jacques nekoliko minuta mlađi od svoje sestre blizanke, u Kneževini Monaco zakon nasljeđivanja monegaške dinastije Grimaldi preferira muškarce, što znači da najstariji sin nasljeđuje prijestolje u odnosu na sve starije sestre. Njihova majka, princeza Charlene je povodom njihovog rođenja 2014. izjavila da je 'ludo zaljubljena' u 'čarobne' blizance.

Njihovo rođenje proslavljeno je uz po 21 topovski udar, 15 minuta crkvenih zvona i trubljenja brodskih truba.

Blizanci su službeno predstavljeni javnosti 7. siječnja 2015. i od tada je taj datum postao državni praznik u Monaku.