posebna prigoda

Rijetko u javnosti: Oliverova Vesna i najstariji sin na promociji knjige

06.06.2023 u 09:42

Bionic
Reading

U Splitu je u ponedjeljak u Gradskoj knjižnici Marko Marulić predstavljen roman 'Ljubavna pjesma', autora Ante Jeličića Belece. Okupili su se zaljubljenici u Dalmaciju i autore čijim stihovima su prožete stranice knjige 'Ljubavna pjesma', a na promociju su stiga i neka poznata lica

Vesna Dragojević je promociju pratila u društvu najstarijeg sina Dina Dragojevića. Izjavila je da joj je drago da je izašao roman koji ne pokazuje Oliverov život, nego emociju koju je on pružio publici i koje ljude inspirira da naprave takvi nešto te da je legendarni pjevač inspirirao mnoge slikare, kipare, književnike'.

'Najmanje se kod nas kući govorilo o glazbi, još manje su se slušale njegove pjesme. Udala sam se za Olivera prije nego što je počeo pjevati i sjećam se jedne rečenice koju mi je rekao kada smo se upoznali. Pitala sam ga što radi, a on mi je odgovorio da svira. Ma što radiš, to nije posao, odgovorila sam mu. A on je meni rekao da je to najpametnija rečenica koju je čuo jer, citiram ga 'Kad mi muzika postane posao, onda muzike više nema!', izjavila je za Dalmatinski portal.

Oliverova udovica istaknula je da mu glazba mu nije bila posao i da je 'htio kazati da ne treba trčati za novcima, velikim stvarima i turnejama, nego sve to dovesti u 'livel', da ne izgubi i zamrzi to što radi što se puno ljudi dogodi'.

  • +3
Vesna Dragojević na promociji romana s refrenima Oliverovih hitova Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kazala je da bi Oliver, da se nije oženio s njom 'vjerojatno bi lutao Europom'. Prisjetila se kako je Zdenko Runjić dolazio svaki dan kod njih pa je tako nastalo preko 200 pjesama za njega te smatra 'da u svjetskim razmjerima nema kompozitora i pjevača koji su toliko bili vezani i produktivni' te da je tu odigrala veliku ulogu.

Otkrila je da je Oliver 'uglavnom svirao, malo je pjevao'. Njihovi sinovi Dino, Damir i Davor te nevjeste Nevena, Vanda i Karmen te sedam Vesninih i Oliverovih unuka: Duje, Margita, Vinko, blizanci Lucija i Toni te Marko i Luka žive s onime što je neprežaljeni glazbenik ostavio kao neizbrisiv trag.

Unucima Vesna priča o Oliveru, pokazuje im slike, a kad mu čuju glas, odmah ga prepoznaju. Ne znaju sve pjesme, kao ni ona, zna ih možda pedesetak. Ispričala je da je 'kad su se rodili, Oliver rekao da nemaju sluha, da neće oni u glazbu'. Ne forsiraju ih, ali znaju tko im je dida. Dao im je savjet 'da ne počinju ništa ako nisu vrhunski, osrednje ovdje ne prolazi', prisjetila se Vesna.

GIBONNI I MATIJA DEDIĆ

[FOTO] Sjećanje na Olivera: Vesna Dragojević i ovaj je koncert za Olivera pratila iz prvog reda i to u posebnom društvu

Pogledaj galeriju