VOLE JE PUBLIKA I KRITIČARI

'Razvratnik' - visoko ocijenjena serija koju još niste pogledali, a vrijedi svake minute

21.09.2022 u 08:57

Bionic
Reading

Dramsko-humoristična australska serija 'Razvratnik' pravi je hit i kod kritičara i kod publike, a kako i ne bi bila kad se može pohvaliti jednim od ponajbolje napisanih televizijskih protagonista općenito.

Razvratnik (Rake), višestruko nagrađivana (AACTA Awards, Equity Awards, AWGIE Awards) australska humoristično-dramska serija jedna je od relativno rijetkih serija iz 'zemlje tamo dolje' koje su uspjele postići svjetsku popularnost (o uspjehu dotične u ovom pogledu govori već i činjenica da je s vremenom također snimljena i američka inačica), a to - barem ako se pita kritičare i publiku - nipošto nije stvar tek pukog slučaja!

Pravo kao hobi, hedonizam kao životni poziv

Što se dobije kad se male ruke slože, odnosno kad se udruže redatelj i scenarist Peter Duncan (Djeca Revolucije, Strast, Nedovršeno nebo), glumac, redatelj, pisac i producent Richard Roxburgh (Moulin Rogue!, Van Helsing, Nemoguća misija II) te pisac, producent i umirovljeni odvjetnik Charles Waterstreet?

Dobije se veoma kvalitetna humoristično-dramska serija koju bi također valjalo odrediti i kao karakternu te koja je u svojoj suštini 'pogonjena' svojim protagonistom.

Dotični (te izrazito dobro napisan) protagonist u ovom konkretnom slučaju nije nitko drugi nego Cleaver Greene (tumači ga Richard Roxburgh) - briljantni odvjetnik s već dobro utabanom navikom zastupanja mahom krivih klijenata.

Osim što je u profesionalnom smislu brilijantan, Cleaver je, kako to počesto biva, također i privatno krajnje samodestruktivan (ovisnost o kocki, kokainu, lako moguće i o seksu...), odnosno hedonizam mu ni u kojem slučaju ne predstavlja neistraženi teritorij. Od pretjeranog avanturizma ovog tipa tek ga donekle spašava njegova bivša supruga Wendy (Caroline Brazier) u ulozi psihologinje.

Drugim riječima, Cleaverov disfunkcionalni život nemirno je more u kojem su ubojstva, bestijalnost i onaj najteži od svih grijeha pod kapom nebeskom - utaja poreza - samo neke od kapi, a ukoliko ste zainteresirani za plovidbu koju nećete tako lako zaboraviti bit će najbolje da požurite na streaming servis Pickbox NOW!