KOMPLEKSNE TEME

Ratni filmovi koji donose neopisivu dozu drame i emocija

16.11.2022 u 08:37

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi tri preporuke za sve ljubitelje ratnih filmova koji će ostaviti svakog gledatelja bez teksta

Ne postoji jedinstvena ratna priča, već njezine razne inačice i perspektive koje obogaćuju nekad na kraju čine djelić stvarne situacije. Zato su filmovi ratne tematike privlačni redateljima i publici jer se radi o kompleksnoj temi gdje su ljudi, posebice njihovo psihološko stanje, u središtu radnje.

Pickbox NOW streaming servis izdvojio je tri ratna filma koja jednostavno morate pogledati, a osim njih možete pronaći još pregršt europskih i hollywoodskih serija i filmova.

Jirga (Jirga)

Australski veteran Mike Wheeler (Sam Smith) odluči se vratiti u Afganistan gdje je nekoć služio i doživio tragedije koje ga dan danas proganjaju. Želi pronaći obitelj čovjeka kojeg je ubio u ratu i i tražiti njihov oprost za ubojstvo. Hoće li dobiti njihovo oproštenje – zaslužuje li ga uopće? Jirga donosi priču o posljedicama rata i traumama s kojima se trebamo suočiti kako bi nastavili normalno živjeti.

Ratna priča (War Story)

Ratna fotografkinja Lee (Catherine Keener) odlazi na Siciliju nakon dugog zatočeništva u Libiji. Nada se da će tamo pronaći novopečenu sreću i pomiriti se s tragedijama koje je proživjela. Ubrzo doznaje da nedaleko od nje živi njezin bivši ljubavnik i mentor. To nije jedina značajna stvar koju će doživjeti – ubrzo upoznaje migrantkinju iz Tunisa koja traži pomoć oko pobačaja. Lee ostaje zatečena jer migrantkinja nalikuje na mladu Libijku koju je fotografirala neposredno prije nego što je bila zarobljena.

Između psa i vuka (Between Dog and Wolf)

U kubanskoj džungli Sierra Maestra žive posljednja tri veterana Angolskog rata i sudjeluju u tajnom ritualu koji dokazuje da ne mogu prežaliti prošla ratna vremena. Oni su posljednji samuraji kubanske revolucije. Još uvijek žive prema vojničkom režimu: odijevaju se u stare vojničke odore, svakodnevno treniraju, neumorno iščekuju neprijatelja i spremni su poći u novi boj svakog trena. Za razliku od preostalih filmova, ovaj je na španjolskom jeziku i dolazi u sklopu velikog projekta Streaming Europe koji donosi suvremenu europsku filmsku produkciju na Pickbox NOW.