NOVE SEZONE NA PICKBOX NOW

Vratile su se omiljene krimi serije – 'Inspektor Grace' i 'Shetland'

07.11.2022 u 10:13

Bionic
Reading

Sedma sezona najbolje škotske krimi serije Shetland i druga sezona fenomenalne britanske detektivske serije Inspektor Grace napokon su stigle na Pickbox NOW. Evo što sve trebate znati!

Što nas čeka u sedmoj sezoni najbolje škotske serije?

Osim što je osvojila BAFTA nagradu za najbolju dramsku seriju, škotska krimi serija Shetland odlikuje se brilijantnom pričom i višedimenzionalnim likovima. Radnja se odvija u škotskom arhipelagu, a glavno mjesto radnje je Shetland, okarakteriziran unikatnim pejzažima i jedinstvenim načinom života.

U fokusu priče je policijski tim na čelu sa snalažljivim i pronicljivim inspektorom Jimmyjem Perezom. U izoliranom i ponekad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim pronalazi kreativne načine istrage i policijskog posla.

Veliko pitanje prije sedme sezone bilo je hoće li Jimmy imati sretan kraj, ili će doživjeti tragičnu sudbinu?

Otkako se Meg Pattison (Lucianne McEvoy) prvi put pojavila u šestoj sezoni Shetlanda kao medicinska sestra koja pruža palijativnu skrb neizlječivo bolesnoj Donni Killick, zaiskrilo je između nje i Jimmyja. Možda zajedno krenu u zalazak sunca na Shetlandu… Šesta sezona završava tako što je Duncan (Marc Bonnar), otac Jimmyjeve pokćerke Cassie, uhićen zbog smrti Donne Killick (Fiona Bell). I Jimmy je uhićen jer je navodno prikrivao zločin svog prijatelja. Sedma sezona nastavlja priču godinu dana kasnije.

Druga sezona britanske detektivske poslastice Inspektor Grace

Inspektor Grace (Grace) je prava detektivska poslastica, čemu u prilog ide činjenica kako se temelji na fascinantnom serijalu romana autora Petera Jamesa, koji su prevedeni na 37 jezika, s prodajom od preko 20 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Uz fenomenalnu prvu sezonu, sada na Pickbox NOW stiže i druga sezona fenomenalne ekranizaciju popularnog detektiva Gracea, čije će vas priče zaintrigirati. U glavnoj ulozi gledamo popularnog britanskog glumca Johna Simma (Strangers, Doctor Who, Life on Mars). Druga sezona prati upornog detektiva Grace kojeg progoni nestanak njegove žene, dok se u isto vrijeme bori za svoju karijeru. Grace je dao svoj život policiji, no sukobi s njegovim šefom Vosperom, kočili su njegovu karijeru tijekom godina.

Govoreći o početku nove sezone, John Simm kaže: 'Grace je u psećoj kućici jer je konzultirao medija Harryja Framea (Adrian Rawlins) tijekom svoje istrage. To je ugrozilo suđenje koje je uslijedilo, i sada se može dogoditi bilo što.'

Kompletne sezone omiljenih krimi serija Shetland i Inspektor Grace gledajte samo na Pickbox NOW!