KNJIŽEVNE ADAPTACIJE

Uskoro kreće Interliber, a mi imamo popis književnih adaptacija koje će vas oduševiti

06.11.2022 u 19:09

Bionic
Reading

Pickbox NOW je ultimativna adresa tijekom trajanja Interlibera

Ovaj popis filmova i serija donosi raznovrsnu ponudu – povijesni film i seriju, triler, kriminalističku seriju te dramu. Sve preporuke imaju jednu zajedničku stvar – inspirirane su književnim djelima, a mogu se naći na Pickbox NOW streaming servisu koji posjeduje pregršt književnih adaptacija u kojima možete učestalo uživati!

Jane Eyre (Jane Eyre)

Serija Jane Eyre je ekranizacija istoimenog romana engleske spisateljice Charlotte Brontë, a njezinu kvalitetu dokazuju tri Primetime Emmy nagrade i brojne nominacije. Riječ je o glavnoj junakinji Jane Eyre (Ruth Wilson) koja je odrasla u sirotištu zbog niza nesretnih događaja. Nakon sirotišta odlazi raditi u Thornfield Hall gdje se zaljubi u vlasnika dvorca gospodina Rochestera (Toby Stephens).

Dorian Gray (Dorian Gray)

Dorian (Ben Barnes) dolazi u London kako bi naslijedio obiteljsko imanje, a u međuvremenu se sprijatelji s popularnim lordom Henryjem Wottonom (Colin Firth) koji ga upozna s hedonističkim čarima Londona. To uključuje jednog slikara koji naslika Dorianov portret zbog kojeg će eskalirati cijela radnja. Ovaj film nastao je prema legendarnom romanu „Slika Doriana Graya“ engleskog autora Oscara Wildea.

Ime ruže (The Name of the Rose)

Godina je 1327. i u benediktinskom samostanu dogodila se tajanstvena smrt zbog koje redovnici vjeruju u dolazak apokalipse. Prije dolaska inkvizije samostan mora pronaći krivca za ubojstvo pa pozove Williama Baskervillea (Sean Connery) i njegovog pomoćnika Adsoa von Melka (Christian Slater) kako bi riješili slučaj ubojstva. Prilikom istrage otkrit će još nekoliko trupla, ali i tajne koje samostan želi zataškati. Ovaj je legendarni film inspiriran istoimenim djelom talijanskog autora Umberta Eca, a osvojio je i dvije BAFTA nagrade.

Shetland (Shetland)

Serija Shetland nastala je prema istoimenom serijalu knjiga nagrađivane autorice kriminalističkih romana Ann Cleeves. Protagonisti su inspektor Perez (Douglas Henshall) i njegova partnerica Macintosh (Alison O'Donnell) te istražuju slučajeve ubojstva kako bi vratili mir i sigurnost Shetlandskom otočju. Na Pickbox NOW upravo je stigla fantastična sedma sezona koju možete gledati odmah!

Soba s pogledom (A Room with a View)

Soba s pogledom je ekranizacija istoimenog romana E. M. Forstera. Glavni junaci, Lucy (Helena Bonham Carter) i George (Julian Sands), upoznaju se na ljetovanju u Italiji i unatoč različitim vrijednostima rodi se romantična ljubav. Naposljetku se moraju rastati kako bi se Lucy vratila u rodnu Englesku i zaručila za lokalnog bogataša Cecila (Daniel Day-Lewis). To neće biti jednostavna odluka kada sazna da se George premjestio zajedno s ocem u njezino susjedstvo.