SUPRUGA DALIBORA MATANIĆA

Prvi put od izbijanja afere Helena Minić Matanić snimljena u javnosti

19.04.2024 u 22:03

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana nakon što je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić uputila DORH-u kaznenu prijavu protiv redatelja Dalibora Matanića zbog spolnog zlostavljanja, u javnosti se pojavila njegova supruga, glumica Helena Minić Matanić

Sve otkako je izbila afera da se redatelj Dalibor Matanić neprimjereno ponašao prema mladim glumicama, ali i kolegicama na setu, njegova supruga, glumica Helena Minić Matanić povukla se iz javnosti. Cijela situacija i nju je pogodila što se moglo vidjeti danas kada ju je fotograf Cropixa snimio na Trešnjevačkom trgu u Zagrebu.

Odjevena u crnu dugu jaknu i sa crnom kožnom šiltericom na glavi, ispod koje je provirivala njezina prepoznatljiva crvena kosa, Helena Minić Matanić sjedila je na jednoj od betonskih klupa, pričajući s nekim na mobitel ozbiljna lica. U jednom je trenutku ugledala fotografa kako je snima i to joj se, kako je i vidljivo na njezinom licu, nije niti najmanje svidjelo.

Cijela situacija izravno je pogodila i glumicu koja je s redateljem u braku od 6. prosinca 2014. i s njim ima troje djece. Ljubavne iskre dogodile su se na predstavi 'Thelma & Louise', a već šest mjeseci kasnije zakleli su se na vječnu ljubav.

Helena Minić Matanić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Podsjetimo, početkom travnja, nakon što je Večernji list objavio tekst, pripreman tjednima, kako je Dalibor Matanić uznemiravao i neprimjereno se ponašao prema kolegicama na setu, osobito mladim glumicama, na društvenim se mrežama oglasio i sam redatelj javno ustvrdivši da se - kaje. Otkriveno je kako je poznati redatelj je godinama je slao neumjesne poruke i stvarao neugodne situacije na snimanjima, a posljedični otkazani su mu svi poslovi, uključujući veliki projekt na kojem je Matanić trebao raditi Nebojšom Tarabom.

Matanić je u poduljoj objavi na društvenim mrežama napisao da se kaje zbog svojih postupaka te da se ispričava ženama koje je uznemiravao. 'Nema opravdanja za pogreške koje sam počinio, predan sam radu na sebi kako se takvo ponašanje i postupci ne bi nikada ponovili,' napisao je i rekao kako se sve se zbivalo u trenucima kad je bio pod utjecajem alkohola ili droga, a naveo je i kako se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti.

U međuvremenu je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić uputila je DORH-u kaznenu prijavu protiv redatelja Dalibora Matanića zbog spolnog zlostavljanja.