TIHANA LAZOVIĆ TRIFUNOVIĆ

Oglasila se i omiljena Matanićeva glumica: 'Manipulirao je svima nama i napravio od nas majmune'

06.04.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Nakon što je jučer javnost doznala za 'drugu stranu' jednog od najpoznatijih hrvatskih redatelja, Dalibora Matanića, putem društvenih mreža oglasila se i glumica Tihana Lazović Trifunović, s kojom je Matanić rado i često surađivao

S Tihanom Lazović Trifunović redatelj Dalibor Matanić surađivao je na nizu svojih projekata, među kojima je i film 'Zvizdan', s kojim su gostovali i na Filmskom festivalu u Cannesu odakle se ekipa vratila s nagradom.

Iako, kako je i sama ustvrdila u svojoj objavi, ona sama nije imala nikakvo neugodno iskustvo radeći s Matanićem, dapače, on je bio jedan od uzvanika na njezinom vjenčanju s Branislavom Trifunovićem, nije mogla ne reagirati na jučerašnji rasplet događaja.

Podsjetimo, nakon što je Večernji list objavio tekst, pripreman tjednima, kako je Dalibor Matanić uznemiravao i neprimjereno se ponašao prema kolegicama na setu, osobito mladim glumicama, na društvenim se mrežama oglasio i sam redatelj javno ustvrdivši da se - kaje.

Nakon toga u zajedničkoj su objavi za medije Tihana Lazović i glumac Goran Bogdan izjavili za Večernji list: 'Ne znamo detalje. Zatečeni smo kao i ostatak javnosti. Ako si navodi istiniti, oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i zlouporabe moći, bile one verbalne, seksualne, fizičke ili bilo koje prirode. Nema iznimke.'

Nekoliko sati kasnije, Tihana Lazović Trifunović istupila je još jednom javno i putem statusa na Facebooku jasno dala do znanja što misli o svemu. Njezin status prenosimo u cijelosti:

'To što moja suradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimjerena, neprofesionalna i neugodna, apsolutno ništa ne znači, štoviše potvrđuje da je vješto manipulirao nama koji smo godinama surađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo proračunato 'pikirao' svoje žrtve koje su mahom mlade djevojke na početku svoje karijere.

TIHANA LAZOVIĆ

Zavodljivo izdanje: Naša sjajna glumica u odvažnom stajlingu kakav se ne viđa svaki dan

Pogledaj galeriju

Te mlade djevojke, a i ja sam prilično nedavno bila mlada djevojka, žrtve su ne samo Dalibora Matanića nego cijelog sistema, počevši od Akademije dramske umjetnosti na kojoj se desetljećima štiti nasilnike, počevši od Tonka Lonze pa sve do aktualno Ozrena Prohića, preko niza drugih prijavljenih profesora koji nisu zanimljivi javnosti kao Dalibor Matanić pa sih, kao i svećenike pedofile koje se šalje iz župe u župu, preselili na neko mjesto na kojem su sigurni od kaznenog progona, ali i dalje bezbrižno stvaraju svoju 'umjetnost', a neki, kako čujem, i dalje predaju na spomenutoj ustanovi.

Kada svoj mladi život započinjete na jednoj takvoj školi, kada su gore spomenuti profesori vaša jedina opcija, ako se njeguje šutnja i pognuta glava, ako se svaki oblik bunta kažnjava i čita kao 'bila je neposlušna studentica, nećemo je primiti u ansambl', onda nam je jasno zašto naši poslodavci imaju sindrom Boga i uživaju svoju poziciju maksimalno. Svi smo odgovorni.

Stojim i podržavam sve djevojke i žene koje su ispričale svoje priče, nadam se da će ovo potaknuti i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave. Ne samo Dalibora Matanića. Sve njih.'