crna guja

Prošlo je 28 godina od posljednje epizode popularne britanske serije

07.04.2017 u 22:06

Bionic
Reading

Davne 1983. godine prikazana je prva epizoda BBC-eve humoristične serije 'Crna Guja', s Rowanom Atkinsonom u glavnoj ulozi. Gdje su danas i što rade petorica veličanstvenih, pročitajte u nastavku

Prva epizoda BBC-eve humoristične serije 'Crna Guja' prikazana je 15. lipnja 1983. godine. Tijekom četiri sezone, svaka se bavi drugim povijesnim razdobljem, a u svakoj je reinkarnacija onog prijašnjeg Crnog Guje. Čast da glumi Crnu Guju dobio je Rowan Atkinson, koji je samo dva mjeseca nakon posljednje epizode snimio seriju po kojoj je postao još poznatiji - 'Mr. Beana'.

Taj 62-godišnji britanski komičar snimio je i filmove s Mr. Beanom u glavnoj ulozi, a u privatnom životu, prije dvije godine se rastao od Sunetre Sastry, s kojom je bio 25 godina u braku, jer se zaljubio u 28 godina mlađu glumicu Louise Ford. Sa Sunetrom ima dvoje djece, kćer Lily i sina Benjamina.

U seriji je glumio i engleski glumac, komičar, pisac i glazbenik, ujedno i dobitnik Reda Britanskog Carstva Hugh Laurie. Posljednjih je godina najpoznatiji po ulozi u seriji 'Dr. House'. Od 1989. godine u braku je sa Jo Green s kojom ima dva sina, Williama Alberta i Charlesa Archibalda te kćer Rebeccu Augustu.

Sir Anthony Robinson, odnosno Tony Robinson, 70-godišnji glumac, komičar, voditelj, povjesničar i politički aktivist, u seriji je glumio Baldricka. Poznat je i po tome što je napisao čak 16 knjiga za djecu. U braku je s Louise Hobbs i ima dvoje djece.

Stephen John Fry 59-godišnji je britanski je glumac, pisac, komičar, autor, televizijski voditelj i filmski redatelj, a u seriji je glumio Melchetta. Godine 2015. ozakonio je svoju vezu s partnerom, komičarom Elliottom Spencerom.

Lorda Percyja je u seriji glumio danas 60-godišnji glumac Tim McInnerny. Upravo je to bila jedna od njegovih prvih zapaženijih uloga.