OVOGA PUTA NE POPUŠTA

Priprema se predbračni ugovor: Jeff Bezos želi osigurati svojih 140 milijardi dolara

26.05.2023 u 06:20

Bionic
Reading

Nakon što je razvodom od prve supruge MacKenzie Scott njegov račun olakšan za 38 milijardi dolara, a sve zato što nisu imali potpisan predbračni ugovor, jedan od najbogatijih ljudi svijeta za drugi brak želi biti u potpunosti spreman

Zaruke su pale, a time su puno posla dobili odvjetnici Jeffa Bezosa i Lauren Sanchez jer moraju, prije nego što se par vjenča, sastaviti predbračni ugovor kojim će milijarder osigurati svoju imovinu. Iako nimalo ne štedi u odnosu na svoju dragu, pa ju je tako zaprosio 20-karatnim dijamantnim prstenom, koji košta 2,5 milijuna dolara, dok su plovili na njegovoj jahti vrijednoj pola milijarde dolara oko Cannesa, Bezos ovoga puta nema namjeru, ako dođe do razlaza, dijeliti svoje bogatstvo.

Naime, kada se vjenčao s prvom suprugom MacKenzie Scott, danas 59-godišnji Bezos nije razmišljao o tome da će steći takvo bogatstvo, zbog kojeg bi morao potpisati predbračni ugovor. Ta ga je pogreška u konačnici 'koštala' 38 milijardi dolara, koliko je isplatio bivšoj ženi.

No i sama Sanchez ima svoje bogatstvo, koje želi sačuvati, a mi vam donosimo što je sve zapravo 'na pladnju'.

Jeff Bezos i Lauren Sanchez

Vlasnik Amazona uživa s djevojkom na novoj jahti vrijednoj pola milijarde dolara

Pogledaj galeriju

Svoje bogatstvo Bezos može zahvaliti Amazonu, kojim se proslavio, ali i postao treća najbogatija osoba na svijetu, odmah iza Bernarda Arnaulta i Elona Muska. Zanimljivo je to da je stavio dionice Amazona na tržište 1997., no i dalje je najveći dioničar koji nije dio neke grupacije, posjedujući 10 posto kompanije.

Priča o Amazonu počela je u garaži obiteljske kuće u Seattleu 1994. godine, nakon čega je od online knjižare postao najveći online trgovac na malo - i to u cijelom svijetu. S njim je od početka bila MacKenzie, kojom se vjenčao 1994. U braku su proveli 25 godina i dobili četvero djece.

snimljeni na spoju

[FOTO] Jesu li pale zaruke? Jeff Bezos i Lauren Sanchez uhvaćeni u izlasku, a na njezinoj ruci uočen je veliki smaragdni prsten

Pogledaj galeriju

U međuvremenu se Amazon širio, a 2017. je za 13 milijuna dolara kupio i Whole Foods. Kada je došlo do razvoda, Bezos je prebacio četiri posto Amazonovih dionica na bivšu suprugu, a u tom trenutku njihova vrijednost iznosila je 38 milijardi dolara.

No Amazon se ne bavi samo globalnom online prodajom uz istoimeni streaming servis, već posjeduje i aviokompaniju Amazon Air za dostavu paketa diljem svijeta. U svojoj floti imaju 11 aviona, a još ih stotinjak unajmljuju.

Kako bi popularizirao streaming servis, Amazon je 2022. za 8,5 milijardi dolara kupio cjelokupan MGM-ov zabavni katalog, u kojem se, među 4000 filmova, nalaze blockbusteri poput franšize o Jamesu Bondu, Rockyju, filma 'Kad jaganjci utihnu'... Uz sve to, 2013. Bezos je od obitelji Graham za 250 milijuna dolara kupio Washington Post.

SVUGDJE S LAUREN

Uživaju u svakom zajedničkom trenutku: Jeff Bezos ne odvaja se od svoje djevojke

Pogledaj galeriju

Što se tiče Sanchez, ona je 2016., kao velika zaljubljenica u helikoptere i televizijsko novinarstvo, snimila serijal 'Black Ops Aviation', a radila je i za kuće kao što su ABC, Discovery Canada, Sony, Netflix, Extra i Blue Origin. Iskre između nje i Bezosa navodno su planule 2018., kada je Amazonov čelnik angažirao atraktivnu voditeljicu za neko snimanje.

Iako se do tada strahovito bojao letenja, uz lijepu Sanchez to mu je bilo lakše, pa ga je na kraju Bezos i zavolio. Kada je riječ o nekretninama, njegovo carstvo procjenjuje se na 500 milijuna dolara, a među najskupljima je luksuzna vila na Beverly Hillsu, koju je kupio 2020. od Davida Geffena za 165 milijuna dolara.

Osim nje, ima još dvije vile koje se nalaze jedna pored druge. Prvu, izgrađenu u španjolskom stilu te sa sedam soba, kupio je 2007. za 24,45 milijuna dolara, a drugu je platio 12,19 milijuna dolara deset godina kasnije.

PROLJEĆE U NEW YORKU

Dobar šoping se isplatio: Lauren Sanchez bez puno pogovora pristala na večeru s roditeljima Jeffa Bezosa

Pogledaj galeriju

Na Manhattanu posjeduje pet najviših katova zgrade na Petoj aveniji, koja gleda na park Madison Square, za što mu nije bio problem iskeširati 96 milijuna dolara da bi ga pretvorio u mega penthouse. Uz to, ima četiri apartmana u zgradi Art Deco Century na prestižnoj adresi Central Park West, a 1999. kupio ih je od Tommyja Mottole za 7,65 milijuna dolara.

Kada ima posla oko Washington Posta, Bezos tada boravi u bivšem muzeju tekstila, a 2016. kupio ga je za 23 milijuna dolara i preuredio u luksuzni dom s deset spavaćih soba. Godine 2020. kupio je i kuću preko puta jer je, eto, mogao. Tu je i kuća u Seattleu, koju je kupio 1998., četiri godine nakon što je osnovao Amazon. Platio ju je 10 milijuna dolara i ona za njega ima sentimentalnu važnost. Nju je pak 2010. renovirao za 28 milijuna dolara i kupio i kuću pored nje za 50 milijuna dolara, ali i ranč u zapadnom Teksasu, koji služi kao baza Blue Origina.

svi su gledali u njih

[FOTO] Lauren Sanchez i Jeff Bezos na partyju kod Biebera: Nisu skidali ruke jedno s drugoga, a njezin dekolte ukrao je sve poglede

Pogledaj galeriju

Sanchez pak ima kuću u Washingtonu, a dobila ju je nakon razvoda od Patricka Whitesella.

Da Bezos i ona misle ozbiljno, pokazali su 2021., kada su kupili prvu zajedničku nekretninu. Riječ je o luksuznoj vili na Havajima, a platili su je 78 milijuna dolara. Tu je i 500 milijuna dolara potrošenih na novu superjahtu Koru, najveću na svijetu zbog čak dva bazena, kinodvorane, sobe za sastanke... Koru na maorskom označava nove početke, a jedino što joj nedostaje je heliodrom.

Naime Bezos ju je naručio prije početka svoje nove veze, zbog čega je odmah dao izgraditi 'pomoćni brod' vrijedan 75 milijuna dolara, na kojem se nalaze heliodrom, hangar za helikoptere i sve vodene 'igračke', te može primiti 45 putnika i članova posade.

Kako bi opravdao svoj status milijardera, tu su i dva aviona Gulfstream G650ER, najbrži privatni zrakoplovi s najvećim doletom, čija je početna cijena oko 70 milijuna dolara. Uz to posjeduje dva helikoptera i jednomotorni zrakoplov, a ne smijemo zaboraviti ni na njegov svemirski program Blue Origin.