hladni doček

Princ Harry dolazi sam na krunidbu, a ono što ga čeka neće biti nimalo ugodno

13.04.2023 u 23:06

Bionic
Reading

Pripreme za krunidbu kralja Charlesa u punom su jeku, a baš svi bruje i nagađaju o tome što će princa Harry dočekati u Velikoj Britaniji. Prema najnovijim saznanjima, ček ga ne baš topao doček

Princa Harryja većina britanske kraljevske obitelji dočekat će vrlo hladno na krunidbi njegovog oca, kralja Charlesa. A kako piše Daily Mail, princ William uopće ne planira razgovarati sa svojim mlađim bratom nakon što ga je napao u svojoj knjizi 'Spare' te Netflixovom dokumentarcu.

Nakon delikatnih pregovora, opisanih kao igra 'transatlantskog ping ponga', Buckinghamska palača objavila je da će vojvoda od Sussexa biti prisutan u Westminsterskoj opatiji 6. svibnja - ali bez Meghan, Archieja i Lilibet, koji će ostati u Kaliforniji.

Pristaše Sussexa izjavili su da je Harry razumio da je krunidba najveći dan u životu njegovog oca te da smatra da je ispravno biti prisutan, unatoč njegovim nimalo ugodnim napadima na obitelj.

Princ Harry u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Justin Ng / Avalon / Profimedia

No, izvori bliski kraljevskoj obitelji navode da ostali članovi obitelji – uz moguću iznimku princeza Beatrice i Eugenie – uopće nemaju u planu razgovarati s Harryjem, osim najosnovnijih i neizbježnih pozdrava. To sugerira sugerirajući da će ovaj događaj možda čak biti i neugodniji nego što se Harry bojao.

Daily Mail je izvijestio da, iako William nikada ne bi spriječio svog brata da prisustvuje krunidbi, uopće nema namjeru razgovarati s njim. Smatra se kako se njegovo mišljenje nije promijenilo, iako nitko ne isključuje mogućnost – ma kako malo vjerojatnu – da bi moglo doći do pružanja ruke svojevrsnog pomirenja u znaku dobre volje prema njihovom ocu.

Princ Harry javno je pozvao svoju obitelj da se ispriča njemu i Meghan za ono što smatraju omalovažavanjem. Također je zahtijevao da se njegov otac i brat sastanu s njim prije 6. svibnja kako bi razjasnili međusobne probleme.

No izvoru su za Daily Mail rekli da su Charles i William povrijeđeni i ljuti uslijed Harryjevog ponašanja – a niti jedan od njih dvojce nije sklon ugađati mu. Čak i oni koji su se nekoć nadali da bi se William i Harry mogli pomiriti smatraju da je to sada malo vjerojatno. Tako, na primjer, William uopće nije imao kontakta s bratom kada je došao s Meghan i djecom na proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabete prošle godine.

  • +11
Princ William i princ George Izvor: Profimedia / Autor: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

A braća su jedva razgovarala na krajičnom sprovodu kasnije te godine, a nakratko su se susreli kad je William pozvao njega i Meghan da se pridruže njemu i Kate kako bi pozdravili narod i pogledali cvijeće ispred dvorca Windsor.

Prema svemu sudeći, Harry će doći sam, a vojvotkinja od Sussexa ostat će kod kuće s princem Archiejem – koji taj dan puni četiri godine – i jednogodišnjom princezom Lilibet.

Njegovu odluku da prisustvuje ceremoniji krunidbe u Westminsterskoj opatiji kraljevski insajderi smatraju potencijalnom maslinovom grančicom, nakon njegovog ranijeg zahtjeva da se obitelj ispriča njemu i Meghan.

Međutim, ne očekuje se da će Harry sudjelovati u procesiji nakon službe ili se pridružiti ostalim članovima kraljevske obitelji na balkonu Buckinghamske palače.

  • +11
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia