MICK BRIGDEN

Preminuo je menadžer Rolling Stonesa: Doživio je neobičnu nesreću u vlastitom domu

11.09.2021 u 19:23

Bionic
Reading

Mick Brigden, menadžer za turneje poznatih grupa i glazbenika, koji je ujedno bio i menadžer za turneje legendarnih Rolling Stonesa, preminuo je u 74. godini. Tijekom života surađivao je s brojnim poznatim glazbenicima, poput Van Morrisona, Boba Dylana, Carlosa Santane i Petera Framptona

Mick Brigden, menadžer za turneje glazbenika, poznat po suradnji s Rolling Stonesima i Bobom Dylanom preminuo je u nedjelju nakon nesreće u svom domu u Santa Rosi u Kaliforniji, a tužnu vijest je potvrdila njegova obitelj.

Brigdenova supruga, Julia Dreyer Brigden, izjavila je za lokalne novine The Press Democrat da se nesreća dogodila dok je njezin suprug kopao grob za njihovog psa. Navodno je nakon nesreće, čiji detalji nisu otkriveni, Brigden prevezen u obližnju bolnicu gdje je i preminuo, piše People.

Rođen u Southendu u Engleskoj Brigden je bio štićenik slavnog promotora koncerta Billa Grahama, a tijekom svoje dugogodišnje karijere surađivao je s poznatim glazbenicima poput Van Morrisona, Humble Piea, Petera Framptona i Carlosa Santane. U početku je grafički umjetnik u Kanadi, no karijeru je usmjerio u drugom smjeru nakon upoznavanja s frontmenom grupe Mountain ,Felixom Pappalardijem u New Yorku.

Bridgen je proveo sedam godina radeći pod Grahamovom vodećom palicom, a nakon toga je preuzeo vodstvo menadžment tvrtke Bill Graham Presents. Sudjelovao je i u pokretanju Wolfgang Recordsa koji je distribuirao šest studijskih albuma Eddie Moneyja-uključujući i njegov istoimeni debi iz 1977. godine. Nakon Grahamove smrti 1991., Brigden i njegov menadžerski partner, Arnold 'Arnie' Pustilnik, zajedno s 13 drugih zaposlenika BGP-a kupili su 90 posto tvrtke. On i Pustilnik prodali su tvrtku početkom 2000-ih, kada je Brigden otvorio MJJ Management s gitaristom Joeom Satrianijem kao jedinim klijentom.

Od Micka se na Facebooku, između ostalih, oprostio gitarist Joe Satriani podužom objavom. 'Bio je vrhunski mentor u glazbi. Iskren, čvrst, pun poštovanja, vrijedan, uporan, pronicljiv. Bio je sve i više od toga. Od njega sam naučio kako biti dobra osoba', napisao je, između ostalog, Satriani.