LEGENDARNI BUBNJAR

Dirljivim porukama kolege iz Rolling Stonesa odali su počast preminulom Charlieju Wattsu

25.08.2021 u 12:38

Bionic
Reading

Sir Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood odali su počast svom kolegi Charlieju Wattsu, bubnjaru Rolling Stonesa koji je jučer umro u dobi od 80 godina

Pjevač Mick Jagger objavio je na Twitteru i Instagramu fotografiju nasmiješenog Wattsa za bubnjevima, bez teksta.

Gitarist Richards podijelio je na društvenim mrežama dirljivu fotografiju seta Charliejevih bubnjeva i natpisom 'zatvoreno'.

Posljednju poruku dragom kolegi poslao je i član Rolling Stonesa Ronnie Wood putem Twittera.

'Volim te moj Blizanče. Jako ćeš nedostajati, ti si najbolji', poručio je glazbenik.

Watts je umro u 80. godini u londonskoj bolnici u utorak, nekoliko tjedana od najave da će propustiti američku turneju Stonesa u rujnu kako bi se oporavio od medicinskog zahvata, ali nije navedeno kakvog.

  • +2
Charlie Watts Izvor: Profimedia / Autor: Retna/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Watts je 2004. prebolio rak grla. Bio je član Stonesa od siječnja 1963. kada se pridružio Sir Micku, Keithu Richardsu i Brianu Jonesu u njihovoj novoj grupi. 

Watts, džezer koji je postao rock zvijezda, pomogao im je da uz Beatlese budu bend koji je šezdesetih rock 'n' roll najviše približio masama klasicima poput (I Can't Get No) Satisfaction', 'Jumpin' Jack Flash' i 'Sympathy for the Devil'.

Članovi Beatlesa Paul McCartney i Ringo Starr među prvima su odali počast Wattsu. Paul ga je opisao kao 'divnog momka' i 'fantastičnog bubnjara, postojanog poput stijene'.

'Bože blagoslovi Charlieja Wattsa, nedostajat ćeš nam čovječe', napisao je bubnjar fantastične četvorke Ringo na Twitteru. 

Elton John oglasio se na Twitteru: 'Jako tužan dan. Charlie Watts bio je vrhunski bubnjar. S najviše stila među muškarcima i tako sjajno društvo'. 

Brian Wilson iz Beach Boysa rekao je da je 'šokiran' viješću o smrti Wattsa kojega je opisao kao 'sjajnog bubnjara'. 

Frontmen grupe The Who Roger Daltrey rekao je da je Watts bio 'savršen džentlmen, nepogrešiv u načinu odijevanja i za bubnjevima'.