tužna vijest

Preminuo frontmen rock benda: Imali su jedan od najvećih hitova osamdesetih

06.01.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Mnogi još pamte nekad vrlo popularnu pjesmu 'Sanja' grupe Alisa koja je 1985. godine poharala bivšu državu. Kako javljaju iz benda, preminuo je frontmen Miroslav Živanović Pile koji je otpjevao taj veliki hit

Miroslav Živanović Pile preminuo je ove subote nakon duge i teške bolesti, javljaju srpski mediji. Vijest o njegovoj smrti podijelio je na svom Facebook profilu bubnjar benda Predrag Peđa Cvetković, a kasnije su se s istom porukom oglasili i na službenoj Facebook stranici benda.

'Dragi prijatelji, s velikom tugom vas obavještavam da je danas preminuo moj prijatelj, brat i lider našeg benda 'Alisa' Miroslav Živanović - Pile. Počivaj u miru prijatelju moj sa tvojim anđeoskim glasom, dostojnim nebeskom svodu', napisao je Cvetković.

Grupa Alisa je pop-rock bend iz Beograda, osnovan 1984. godine. Veću popularnost u SFRJ stekli su krajem osamdesetih godina, a iznenada su prestali sa radom 1990. godine. Do ponovnog okupljanja je došlo 2001. godine, a premda su objavili novi studijski album, nakon godinu dana su se ponovno raspali. 2017. se okupljaju se u originalnoj postavi, počinju raditi na novim pjesmama i održavaju koncerte, a 2022. godine u Domu omladine su velikim koncertom proslavili 35. rođendan. Na tom mjestu su započeli svoju karijeru.

Za svoj rad dobili su veliki broj priznanja i nagrada, a široj javnosti su osim hita 'Sanja' poznati su po pjesmama 'Kesten', 'Posle devet godina', '1389 /Neće Fata sina Bajazita/', 'Da li si čula pesmu umornih slavuja?'. Objavili su pet studijskih albuma.

Izvor: Društvene mreže